Snublet på hjemmebane

Årets siste hjemmekamp oppsummerer sesongen 2018: En kamp Arendal burde vunnet, men likevel tapte.

Om ikke annet: publikum fikk i det minste oppleve syv mål i årets siste A-kamp på Norac stadion. Det begynte bra da Pape Paté Diouf ga Arendal ledelsen etter strålende forarbeid av Balal Arezou. Men - som flere ganger tidligere denne sesongen - det hjalp ikke Arendal å ta ledelsen. Fløy snudde kampen, scoret tre mål før pause og ledet dermed 3-1 da dommeren sendte lagene i garderoben etter halvspilt oppgjør.

Etter pause var det et fornyet Arendal-lag som kom på banen. Hjemmelaget dominerte de siste 45 minuttene, uten at det var nok til å snu resultatet. For Fløy fikk også inn en scoring - mot spillets gang. Til slutt endte det 3-4 - og i tillegg til Diouf noterte også Fabian Stensrud Ness og Stian Michalsen seg for scoringer.

Men kampen ble altså årsverste når det gjaldt innslupne mål - noe verken Steinar Pedersen eller spillerne selv var særlig fornøyde med.

Derfor ble det en langvarig alvorsprat i garderoben etter kampen - der Steinar Pedersen gjorde det krystallklart at slike prestasjoner ikke er godt nok inn mot 2019-sesongen. Der ligger ambisjonsnivået vesentlig høyere:

– Måten vi taper denne kampen på er ikke noe vår gruppe skal være bekjent av. Fotballkamper blir fort historie, så vi får ikke gjort noe med resultatet. Men vi kan definitivt gjøre noe med hvordan vi ser ut i framtiden, sa Arendal-treneren til Agderposten etter kampen.

2018-sesongen avsluttes neste helg, men Steinar Pedersen er allerede godt igang med å kartlegge mulighetene for neste sesong. Det betyr en gjennomgang av spillerstallen, planlegging av et nytt sportslig opplegg og også kartlegging av nye spillere som kan bidra til å styrke Arendal-laget i 2019. En rekke spillere er på utgående kontrakter etter denne sesongen, og de nærmeste ukene vil derfor også blir brukt til å avklare hvem som er motiverte og klare for å forsterke satsingen ytterligere i neste sesong.