I 2016 kunne kaptein Sven Fredrik Stray og resten av Arendal-gjengen juble for seriemesterskap. Vi håper på mye jubel også i 2017!

Statistikk som varmer

Fjoråret er fortsatt i bakhodet til noen. Det er ikke så rart. For et fantastisk år det var. Og minnene vil leve for alltid.

Sannsynligvis, uten å ha sjekket historie langt tilbake i tid, den beste prestasjonen gjort av et sørlandslag i 2. divisjon noensinne.

På de 26 kampene som ble spilt vant Arendal 19, spilte seks uavgjort og tapte kun én gang. Laget slapp kun inn 24 mål og scoret hele 75 ganger. Det ga totalt 63 poeng. Til sammenligning scoret laget 46, 47 og 36 mål – og slapp inn 51, 58 og 42 i henholdsvis 2015, 2014 og 2013.
En annen sammenligning: Jerv hadde også en imponerende sesong når de rykket opp i 2014, men: De scoret «bare» 71 ganger og slapp inn 29 mål og endte til slutt opp med 57 poeng. I tillegg tapte de én kamp på hjemmebane.

547 dager siden hjemmetap

Arendal er fortsatt ubeseiret på hjemmebane siden 1-3-tapet for Donn 10. oktober 2015. Faktisk gikk det hele 365 dager fra tapet mot Donn til i det hele tatt at Arendal tapte en kamp igjen. Tapet kom på Skagerrak arena mot Odd 2. Arendal ledet både 1-0 og 2-1, men tapte til slutt 2-3.
Når Arendal tar i mot Ullensaker/Kisa på Myra 9. april så har det gått 547 dager siden forrige hjemmetap. En imponerende statistikk, som forhåpentligvis ikke blir brutt med det første.

Sju seiere på rad

Det er flere imponerende statistikker som forhåpentligvis blir med opp i OBOS-ligaen:
Arendal holdt nullen i 11 av 26 kamper i fjorårets 2. divisjon.
To perioder med lange seiersrekker:
Den første var på sju kamper. Fra 4-0 hjemme mot Tønsberg 7. mai til 2-1 hjemme mot Odd 2 den 19. juni. I påfølgende kamp ødela Strømsgodset 2 den statistikken med scoring på overtid i 2. omgang. Arendal ledet kampen 1-0. I den perioden kom blant annet to sterke borteseiere mot henholdsvis Vindbjart og Asker.
Den andre perioden var på seks kamper. Fra 2-0-seier borte mot Tønsberg 20. august til opprykkskampen mot Ørn Horten som til slutt endte 6-1.

Vinnerkultur

Men nå er det OBOS-liga som gjelder. Det er det også for Tromsdalen, Elverum og Florø som også rykket opp etter forrykende prestasjoner forrige sesong. Florø og Tromsdalen tapte begge i likhet med Arendal kun én gang. Elverum tapte to kamper. Alle tre lagene fikk flere poeng totalt. Florø og Tromsdalen hadde begge 67, mens Elverum endte på 64 poeng.
Betyr det at lagene er bedre enn Arendal? Sannsynligvis gjør det ikke det, men det betyr at det er gode lag som har innarbeidet vinnerkultur i likhet med våres.
«Alle» eksperter var klare på at Arendals avdeling 4 i 2016 var den klart tøffeste. Det var også den avdelingen med flest lag som hadde uttalt målsetning om å rykke opp. Studerer man tabellene fra i fjor ser man også at ingen avdeling var jevnere fra 2. til 11. plass enn avdeling 4. Gapet var størst med 35 poeng i Florø sin avdeling. Det var 31 poeng i Tromsdalen sin avdeling og 28 i Elverums avdeling. I Arendals avdeling var gapet mellom Moss sine 35 poeng på 11. plass og Bærum sine 47 på andreplass kun 12. Allikevel vant Arendal med størst margin av alle lagene som rykket opp.

Vi håper og tror at dette er en av flere gode ting å ta med seg videre!

Til slutt har vi med en liste over fjorårets mestscorende hos lagene som rykket opp fra 2. divisjon:

Tromsdalen:
Mohammed Ahamed Jama – 18 mål
Lars Henrik Andreassen – 12 mål
Vegard Lysvoll – 11 mål

Elverum:
Robin Hjelmeseth – 20 mål
Ole Andreas Nesset – 12 mål
Ellmahdi Bellhcen – 7 mål

Florø:
Endre Kupen – 26 mål
Erlende Hove – 12 mål
Rashad Muhammed – 9 mål

Hos Arendal ble Wilhem Pepa ubestridt toppscorer med 22 mål.
Daværende Moss-spiller, men nå i Arendal – Fabian Stensrud Ness scoret 18.
Jakob Rasmussen og Rasmus Lynge Christinesen scoret begge 9 mål hver.

Annonse fra Obos-ligaen: