Steinar Pedersen er glad for å kunne ønske Ilir Kukleci (20) velkommen til Arendal Fotball.

Stopper-talent valgte Arendal

Ilir Kukleci (20) har signert en toårskontrakt med Arendal Fotball. Stoppertalentet kommer fra Frigg. - Jeg ønsker å bli best mulig. Derfor ser jeg frem til å komme til Arendal, sier han.

Tross sin unge alder markerte Ilir Kukleci seg som en markant forsvarssjef på Frigg denne sesongen. Laget var bare ett mål unna å rykke opp til 2. divisjon tidligere i høst. Defensivt var de ekstremt gode og laget slapp inn bare 14 mål på 26 kamper gjennom sesongen.

- Jeg føler jeg bidro til en god sesong for Frigg, men det er alltid kollektivet som må prestere for at laget skal få gode resultater, sier Ilir Kukleci.

Det er neppe helt tilfeldig at Arendal-trener Steinar Pedersen fattet interesse for Frigg-stopperen, ettersom hans egen sønn - Emil Grønn Pedersen - spiller for samme klubb. Det gjør også en rekke andre Arendal-spillere som blant andre Chris Safari, Sondre Kollen og Jostein Lundemoen. Klubbens suverene toppscorer er arendalitten Vital Curtis Kaba, så Frigg er på mange måter "arendalsklubben" i Oslo. 

- Jeg har naturligvis snakket med lagkameratene som kjenner Arendal fra før, og alle har bare gode ting å si om både klubben og byen. Derfor ser jeg frem til å flytte til Arendal i januar, sier Ilir Kukleci.

Han er 194 cm høy, er duellsterk, posisjonerer seg godt og har godt overblikk. Likevel er det en annen egenskap han selv trekker frem når han blir spurt om sine sterke sider. - Jeg liker å ta ansvar på banen. Derfor tror jeg lederegenskapene kan være noe av det jeg kan bidra med. Selv om jeg fortsatt er en ung spiller, så er jeg ikke redd for å ta ansvar, sier han.

Arendals nye midtstopper har allerede trent med sine nye lagkamerater, og det han viste på treningsfeltet var altså nok til å overbevise Steinar Pedersen om at 20-åringen fra Oslo kan bli en viktig brikke i Arendal-stallen neste sesong. 

- Vi vet at flere andre klubber har vært interesserte i Ilir og derfor er vi glade for at alle formaliteter rundt overgangen nå er i orden. Han er en spennende spiller som er svært moden for alderen. Det gode inntrykket jeg hadde av ham fra før ble bare forsterket da han var i Arendal på prøvespill, sier Steinar Pedersen.

Ilir Kukleci legger ikke skjul på at samtalene med Steinar Pedersen har bidratt til klubbvalget han nå har tatt. - Steinar har selv bred erfaring som midtstopper fra toppfotballen. Derfor er jeg helt sikker på at jeg kan lære mye av ham som kan bli viktig for min videre fotballkarriere, sier Arendals nye midtstopper. 

Annonse fra Obos-ligaen: