Arendal tapte 1-2 mot Mjøndalen, etter at hjemmelaget scoret på straffe rett før slutt.

Straffet i siste minutt

Mjøndalen vant 2-1 mot Arendal i en åpen og spennende kamp lørdag. Avgjørelsen falt på straffespark i det 89. minutt.

Alt i alt var det en fortjent Mjøndalen-seier, men Arendal viste i store deler av kampen at laget er godt forberedt for møtet med Obosligaen.

Store målsjanser

Det var på mange måter vinterlige forhold som møtte Arendal på Isachsen stadion lørdag, men spilleforholdene var likevel gode. Arendal begynte kampen best og skapte tre store målsjanser før det var spilt 15 minutter. Det var derfor fortjent at WIlhem Pepa kunne gi Arendal 1-0 etter 20 minutter. Målet kom etter fint kombinasjonsspill av Arendal, men flere trodde at Wilhem Pepa var offsideplassert da han fikk ballen. Ballen kom imidlertid fra motspiller, noe dommer Rohit Saggi fikk med seg - og dermed godkjente han også scoringen.

Mjøndalen kom mer med i kampen etter scoringen, men skapte egentlig ikke spesielt store målsjanser. I midtforsvaret håndterte Petar Rnkovic og Sune Kiilerich det meste - og det som slapp forbi dem hadde Anders Gundersen god kontroll på. Mot slutten av omgangen gjorde Gundersen dessuten en kjemperedning da han i full strekk klarte å slå unna en Mjøndalen-avslutning fra kort hold.

Mot spillets gang

Etter pause tok Arendal igjen initiativet i kampen, og det var på mange måter mot spillets gang da Mjøndalen utlignet til 1-1 etter en times spill. En rask og presis kontring fra Mjøndalen ble avsluttet fra kort hold mot et Arendal-forsvar som for en sjelden gangs skyld var i ubalanse, og dermed var altså lagene like langt da det gjenstod en halvtime av kampen.

Mjøndalen overtok deretter mye av spillet, og Arendal slet med å etablere offensivt spill. Altfor ofte ble ballen tapt i midtbaneleddet, og det ble med enkeltstående forsøk fra bortelaget. Likevel ble det ikke mange og store muligheter for Mjøndalen, og de største håndterte Anders Gundersen på imponerende vis. Men ett minutt før full tid mente Rohit Saggi at Petar Rnkovic var for tøff i duellspillet i egen boks og dommeren pekte derfor på straffemerket. Derfra kunne Jonathan Lindseth avgjøre kampen sikkert.