Trygget tabelltoppen

Etter en ny, råsterk prestasjon på bortebane - der Vigør ble slått 6-2, har Arendals juniorlag festet grepet om tabelltoppen i kampen om kretsmesterskapet.

- Vi leverte en ny strålende kamp. Guttene leverer god, offensiv fotball med flotte scoringer, konstater trener Roger Risholt som virkelig begynner å se resultatene av tøft og systematisk treningsarbeid gjennom de siste månedene.

- Vi har 23-4 i målforskjell på de siste fire kampene. Tallene i seg selv beviser jo at vi spiller underholdende og god fotball, mener Arendal-treneren som spøkefullt er døpt "Winholt" av kommentator-kollega Amund I. Lutnæs i Eurosport. 

Kampen mot Vigør hadde for øvrig et ekstra prestisjepoeng, ettersom det er Kjetil Ruthford Pedersen som trener Vigør-juniorene, og han er som mange vil vite bror til A-lagets trener Steinar Pedersen. Så det i seg selv gjorde jo at det var litt ekstra på spill i form av familieprestisje i dette oppgjøret. 

Men det var neppe det verken Roger Risholt eller noen av Arendal-spillerne hadde mest fokus omkring før kampen. Derimot var det opptatt av å fortsette den gode formutviklingen de har vist i det siste og få en ny bekreftelse på at tabellposisjonen ikke er noen tilfeldighet.

- Vi er fremdeles på toppen av tabellen, men enda viktigere er det at vi spilte en veldig god 1. omgang mot Vigør. Dermed kunne vi gå til pause og vite at vi ledet 4-1, sier Roger Risholt.

Helt mot slutten av omgangen fikk Vigør en spiller utvist, og dermed skulle man kanskje tro at det ble enda enklere for Arendal etter hvilen. Men slik skulle det ikke bli.

- Vi mistet noe av strukturen vår og spilte en litt mer rotete 2. omgang. Kampbildet ble nok også preget av at Vigør valgte å legge seg lavt for å begrense tapet mest mulig. Vi valgte samtidig å prioritere spilletid til flest mulig og derfor gjorde vi mange bytter etter pause. Det gir verdifull erfaring og nyttig læring, ikke minst for mange av våre yngste spillere, mener Roger Risholt.

- Vi spilte store av 2. omgang med fire midtbanespillere der tre av dem er født 2003 og en er født i 2002.

Arendals mål ble scoret av Eivind Olsbu Kittelsen (2), Stian Debess (2), Michael Bothne Bleika og Marius Løvdal.Annonse fra Obos-ligaen: