Poeng i vanskelig bortekamp

Lokaloppgjør har sin egen dynamikk. Det ble igjen bekreftet da Arendal spilte 0-0 mot Fløy på Flekkerøy søndag kveld.

Petar Rnkovic og Frank Bredal har midlertidig ansvaret for Arendal inntil trenerspørsmålet blir løst, og dette var det første oppgjøret de hadde ansvaret for. Det var noen utfordringer med å sette sammen laget med flere sentrale spillere ute med skade, men Arendal bar ikke preg av å være svekket fordi laget tok grep om kampen allerede fra avspark.

En lei vind gjorde det vanskelig for begge lag å få til et effektivt spill, i tillegg til at kampen naturligvis hadde den nerven lokaloppgjør svært ofte har. Og det blir ikke mindre av det faktum at flere Fløy-spillere har en fortid i Arendal, deriblant keeper Andreas Hoppestad, midtstopper Sven Fredrik Stray og spissen Dardan Dreshaj.

Selv om Arendal var best i motvinden før pause, ble det aldri tellende resultat. Nærmest var nok Preben Skeie ved flere anledninger, men han hadde ikke de nødvendige marginene med seg etter feriepausen.

- Det ble en veldig oppstykket kamp, med innkast, frispark, cornere og en ball som aldri landet. Vi hadde håpet på mer tempo, det er det vi har trent på. Dette ble en første målet vinner-kamp, men det kom jo ingen mål, konstaterte Petar Rnkovic overfor Agderposten etter kampslutt. 

Han var mest fornøyd med at laget holdt nullen i det som faktisk var hans "come back" som vikartrener i Arendal. Også i 2014 hadde Petar Rnkovic og Frank Bredal hovedansvaret for Arendal frem til Knut Tørum ble engasjert som ny trener. Den gangen endte det også med uavgjort i den første kampen - men det var mot Birkebeineren hjemme i Arendal, så utfordringen var tøffere denne gangen. Og i 2014 spilte Rnkovic selv. Søndag plasserte han seg selv på benken for å kunne konsentrere seg om lagledelsen.

- Vi hadde tre veldig gode angrep, som bare manglet det siste lille for scoring. Defensivt syns jeg vi sto veldig bra, så jeg syns det så bra ut. Det vi har trent på var solid. Dette var mer enn godkjent, oppsummerte vikartreneren overfor Agderposten etter kampslutt.

Selv om Arendal var det beste laget før pause, klarte Fløy å skape noe større trykk etter hvilen. Kanskje kunne det ha noe med å gjøre at det smått utrolige meteorologiske fenomen at vinden snudde ved pause gjorde at Arendal mer eller mindre spilte to omganger i motvind. Det er mulig at fotballgudstjenesten de har tradisjoner for på Flekkerøya gir dem en hjemmebanefordel det er vanskelig å gardere seg mot...

Grzegorz Flasza hadde denne oppsummeringen rett etter kampen.

Annonse fra Obos-ligaen: