Vant generalprøven - og fikk vist potensialet

Gjennom en glimrende førsteomgang viste Arendal hvorfor alle eksperter forventer at laget vil hevde seg helt i toppen i årets 2. divisjon. Steinar Pedersen fikk de svarene han ønsket seg da Asker ble slått 2-1 i seriepremieren.

Resultatmessig har ikke alt gått på skinner gjennom vinterens treningskamper, men prestasjonene har vært i stadig utvikling og forbedring - og i lørdagens generalprøve mot Asker satt kombinasjonene og samhandlingen bedre enn noensinne tidligere. Arendal skapte store sjanser - og det var bare marginer og litt uflaks som gjorde at det ikke ble scoring før Jakob Rasmussen satte inn et helt korrekt idømt straffespark etter en drøy halvtimes spill. 

Åpent kampbilde

Etter hvilen ble det et mer åpent kampbilde - og det er åpenbart fortsatt ting å jobbe med på treningsfeltet den siste uken frem til seriestart mot Stjørdals-Blink. Men Arendal åpnet likevel best etter hvilen da Ilir Kukleci såvidt fikk stusset et frispark i mål etter bare et par mintuters spill. Men Asker svarte raskt - og bare et drøyt minutt senere reduserte gjestene til 2-1 da Øyvind Knutsen slurvet med en igangsetting som havnet rett i beina på en Asker-spiller som dermed enkelt kunne sette ballen i åpent mål.

Flere scoringer ble det ikke, selv om Asker kanskje hadde de største sjansene etter hvilen,

Godt fornøyd

Steinar Pedersen er likevel godt fornøyd med det han fikk se i generalprøven.

- Vi lykkes med presspillet vårt og vi er solide defensivt, selv om vi får et unødvendig baklengs. Vi har svært mange spillere som leverer på et meget høyt nivå, fastslår Arendal-treneren som er i den priviligerte situasjon at han kan velge og vrake fra en tropp som i praksis er skadefri. Bare Stian Michalsen stod over lørdagens oppgjør med en mindre skade i foten - ellers er det beinhard kamp om plassene i bortimot alle posisjoner. Derfor gjorde Arendal-treneren også mange bytter i løpet av kampen, slik at de fleste fikk forsøkt seg mot et potensielt topplag - som spiller i den andre 2. divisjonsavdelingen denne sesongen.

God kontroll

Nysigneringen Shariff Cham var en av dem som imponerte for Arendal lørdag. Han levde virkelig opp til sammenligningen med Chelseas N'golo Kanté og dekket enorme rom gjennom hele kampen.

- Vi kom godt igang med kampen, og vi hadde god kontroll på Asker. Vi burde satt flere av sjansene våre før hvilen, men alt i alt var det en god prestasjon. Etter pause ble det litt mer rotete fra vår side. Vi klarte ikke å være like gode i presspillet og det ble litt for store avstander mellom oss. Likevel føler jeg at vi alt i alt hadde rimelig god kontroll, sier midtbaneterrieren som i likhet med Ilir Kukleci og Vital Kaba meldte overgang fra Frigg til Arendal før denne sesongen.

 

Annonse fra Obos-ligaen: