Mattias Anderssons første økt som Arendal-trener 14. juni 2017.

Veldig godt førsteinntrykk!

- En bra spillergruppe med mange gode enkeltspillere og et veldig godt opplegg rundt A-stallen. Det er førsteinntrykket Mattias Andersson sitter igjen med etter å ha ledet sin aller første Arendal-trening.

Det har vært hektiske dager for den nye hovedtreneren etter at han signerte en kontrakt ut 2019-sesongen med Arendal Fotball tirsdag. Onsdag ettermiddag var han i full gang på treningsfeltet.

- Det var viktig for meg å være tydelig på hva jeg forventer av spillerne og hva vi først og fremst skal jobbe med i tiden fremover, sier Mattias Andersson.

Aggressivitet

Etter et kort spillermøte satte han i gang på treningsfeltet med tydelighet, entusiasme og ambisjoner. Han er veldig klar på at det er noen momenter han gjerne vil ha på plass så raskt som mulig.

- Det handler blant annet om hvordan kantspillet skal legges opp, omstillingsfasene i spillet og aggressivitet i midtbaneleddet. Det kommer til å være hovedfokus, sier Mattias Andersson.

Han mener spillerne fremstår som løpsvillige og tente på å vise seg frem.

– Det er naturlig at de fleste er litt spente når det kommer inn en ny trener, men jeg fikk den responsen jeg ønsket meg. Det er ingen tvil om at dette er en meget bra spillergruppe med høy kvalitet. For noen spillere blir det sikkert litt større omstillinger enn for andre, men alt i alt føler jeg vi kom godt i gang, og jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg ble tatt imot på treningsfeltet, sier han.

Høy klasse

Men det var ikke bare spillergruppen som imponerte Arendals nye trener. Selve opplegget rundt treningene og støtteapparatet holder også høy klasse, slår han fast.

- Alt er veldig godt lagt til rette for at spillerne skal prestere beste mulig. Alt det praktiske er veldig godt organisert, slik at vi kan fokusere bare på fotball og sport. Det var virkelig "kul" å erfare, sier Mattias Andersson.
Onsdag kveld ble for øvrig treningsøkten avsluttes med grilling og sosialt samvær. At akkurat denne onsdagskvelden skulle være avsatt til litt ekstra teambuilding og hygge har vært planlagt veldig lenge – men tilfeldighetene ville det altså slik at det skulle klaffe ekstra godt med å være planlagt til akkurat den dagen som skulle bli Mattias Anderssons første økt som Arendal-trener.

Positive spillere

Også spillerne fikk et godt førsteinntrykk på den første treningen med ny trener.

Spillerne likte også det de opplevde med ny sjef på Myra onsdag.

– Jeg merker at det er ny energi, og vi ser på feltet at han har en klar plan på hvordan vi skal fremstå, sier Dejan Corovic til Agderposten.

Han er også tydelig på at det er mange gode grunner til å få med seg lørdagens oppgjør mot Bodø/Glimt på Myra:

– Jeg håper publikum vet hvor de skal befinne seg lørdag klokka tre. Da skal vi vise oss fra en ny side, lover han overfor avisen.

Annonse: