- Vi er i klar fremgang

Selv om det ble tap i fredagens treningskamp mot Jerv, ser Steinar Pedersen klar fremgang i løpet av de siste ukene. - Vi kommer til å bli enda bedre ved seriestart, slår han fast.

Jerv vant 2-1 på Myra, men det var et jevnspilt oppgjør som var relativt sjansefattig. Jerv var mest effektive alt i alt, men det var Arendal som tok ledelsen kort tid etter pause på en glimrende avslutning av Ulrik Reinaldo Berglann. Den tidligere Jerv-spilleren var for øvrig blant de Arendal-spillerne som viste mye lovende - og den lynhurtige kanten kommer til å gi årets Arendal-utgave en ny dimensjon. På den samme kanten bidro også nysigneringen Mads Nørby Madsen med offensivt og ambisiøst backspill.

Godt fornøyd

Jerv utlignet Arendals ledelse etter bare tre minutter - og snudde kampen snaue 10 minutter senere. Ingen av lagene klarte å score etter dette, og mot slutten av kampen var det Arendal som trykket mest på for å få en utligning.

Steinar Pedersen er imidlertid mest opptatt av prestasjonene i denne fasen av sesongen, og han er svært godt fornøyd med det spillerne har levert av innsats i løpet av vinteren.

- Det har vært store utskiftinger i stallen de siste månedene, men jeg synes alle de nye spillerne som har kommet inn har funnet seg godt til rette og de tilfører oss nye kvaliteter, sa Arendal-treneren på et treff for klubbens frivillige fredag kveld.

 

"Vi er mye bedre trent enn tidligere"

— Fabian Ness

Bedre trent

Fredagens kaptein, Fabian Ness, bekrefter det samme: - Vi er mye bedre trent enn tidligere. Samtidig er vi en spillergruppe som fungerer bedre som lag, både på og utenfor banen. Vi har konkurranse i alle posisjoner og opplever at vi er i stadig fremgang, sier spissen.

På denne tiden i fjor bidro nettopp Fabian Ness til økende optimisme i Arendal-leiren, fordi han scoret i nesten hver eneste treningskamp. Har har hatt dårligere uttelling i vinter, men mener likevel laget står mye bedre rustet. - Vi vant mange treningskamper i fjor, men prestasjonene var ikke alltid like gode. Jeg føler utgangspunktet er enda bedre i år, og dersom vi får en god sesongstart tror jeg vi kan få en veldig god sesong, sier Fabian Ness.

Store endringer

I løpet av vinteren har så mange som 12 spillere forsvunnet ut, samtidig som 10 nye spillere er kommet inn i A-stallen. Den siste nysigneringen er Shariff Cham - som blir den tredje spilleren som melder overgang fra Frigg til Arendal denne vinteren. Den hardtarbeidende midtbanespilleren blir av mange sammenlignet med Chelseas N'Golo Kanté som spillertype, og Steinar Pedersen mener han tilfører Arendal-laget nye kvaliteter.

- Han er flink til å dekke rom og er en boks til boks-spiller. Jeg har vært på jakt etter en spiller som er ulik enn de vi har. Han er en annerledes type som kan balansere det hele, sier Arendal-treneren til Agderposten

Endringer i A-stallen 2019

  • Spillere inn:

  • Øyvind Knutsen (keeper, fra Hønefoss)

  • Leopold Walstedt (keeper, fra Dalkurd, Sverige)

  • Reiss Greenidge (stopper, fra Sogndal)

  • Ilir Kukleci (stopper, fra Frigg)

  • Mads Nørby Madsen (venstreback, fra Egersunds IK)

  • Shariff Cham (midtbanespiller, fra Frigg)

  • Stian Debess (midtbanespiller, fra egen juniorstall)

  • Anders Hylen Pedersen (midtbanespiller, fra egen juniorstall)

  • Ulrik Reinaldo Berglann (kantspiller, fra Jerv)

  • Vital Curtis Kaba (spiss, fra Frigg)

  • Spillere ut:

  • Grzegorsz Flasza (til Egersunds), Mikkel Hasling, Tobias Henanger, Petar Rnkovic (lagt opp) , Wilhem Pepa (til Trauma) , Hakeem Wilkinson (til Trauma), Thompson Ekpe, Balal Arezou (til Trauma), Adi Markovic , Philip Aukland (til Fram), Pape Paté Diouf og Anders Hella (Fløy)

 

Annonse: