Viktor Lövgren

- Vi har tatt store steg

Viktor Lövgren mener både spillerne og klubben har tatt store steg siden han kom til Arendal i fjor vinter.

Den svenske venstrebacken leverte en solid sesong i 2. divisjon i fjor og var en viktig spiller i det som utviklet seg til å bli en eventyrlig sesong. Han fylte en posisjon der Arendal gjennom mange sesonger egentlig hadde manglet en spiller med spisskompetanse som venstreback. Samtidig kom han fra svensk 1. divisjon og bidro inn i spillergruppen med å heve standarden på treningsfeltet og seriøsitet i alt han gjør.

IT-utdannet

I løpet av fjoråret fikk han også jobb i Norac der han får brukt sin IT-kompetanse. – Jeg er utdannet innen IT, så det er veldig tilfredsstillende å kunne få brukt utdanningen samtidig som jeg spiller fotball på høyt nivå, sier han.

Søndag ser han frem til å spille tidenes første OBOS-ligakamp i Arendal, og han er glad for å ha vært med på å løfte klubben og fotballen i byen opp til dette nivået. – Da jeg signerte for Arendal, fikk jeg et godt inntrykk av at klubben er ambisiøs, samtidig som man har realistiske planer for hvordan klubben skal utvikles. Det første målet om å rykke opp til OBOS-ligaen lyktes vi med å nå, og så får vi se hvor raskt den videre utviklingen vil gå, sier Viktor Lövgren.

Ny arena

Han er likevel imponert over utviklingen han har opplevd i løpet av det året han har vært i Arendal.

- All utvikling skjer gradvis, så det er kanskje ikke slik at vi tenker over det hver dag. Men jeg tror hele troppen har tatt store steg siden sist vinter. Vi har også fått inn nye spillere som er med på å heve nivået, i tillegg til at treningshverdagen er blitt bedre. Samtidig skjer det mye utenfor banen som også betyr mye for oss spillere. Vi gleder oss veldig til å få en ny arena, for sannheten er at baneforholdene på Bjønnes kanskje var vår største ulempe i fjor. Vi følte det som om vi spilte på bortebane hjemme. Forholdene på Myra er vesentlig bedre, men det blir enda bedre til høsten når nye Norac stadion er ferdig. Det kommer til å bety mye for den videre utviklingen av Arendal Fotball, sier Viktor Lövgren.

Offensivt lag

Det aller viktigste, akkurat nå, er søndagens oppgjør mot Ull/Kisa. Tre poeng i den kampen vil kunne bety mye – både på kort og lengre sikt. – Vi spilte en veldig svak førsteomgang mot Mjøndalen i seriepremieren, og jeg hadde heller ikke selv noen god omgang. Men vi klarte å nullstille oss i pausen, ta tak i kampen og sette vårt preg på oppgjøret mot Mjøndalen. Da Petar headet inn 1-1, så trodde vi på at seier var mulig. Dessverre var det Mjøndalen som scoret etter en corner, og det må vi bare lære av og gå videre.

Viktor tror laget er ferdig med å underprestere – og at publikum vil få se et langt mer offensivt Arendal-lag søndag.

- Vi må spille vårt spill, gjøre de vi er best til. Da har jeg tro på at vi vil vinne, sier han.

Balanse i hverdagen

Han trives i både klubben og byen. Derfor var det en enkel avgjørelse for ham å forlenge kontrakten før årets sesong. Men livet som "utenlandsproff" i Arendal er på alle måter mindre glamorøst enn det de fleste andre forbinder med statusen som profesjonell fotballspiller. For Viktor starter arbeidsdagen vanligvis i 8-tiden om morgen. Etter jobben i Norac drar han direkte til trening og får på den måten en svært krevende arbeidshverdag. Han mener likevel at dette ikke går utover overskuddet som trengs for å prestere på fotballbanen,

- IT-jobben er jo ikke fysisk krevende, så det er to veldig forskjellige arbeidssituasjoner. Samtidig har jeg nå fått en grei avtale med arbeidsgiver, slik at jeg et par ganger i uken kan kjøre en treningsøkt også på formiddagen. Det har gitt en vesentlig bedre arbeidshverdag. I stor grad kan jeg styre hverdagen min selv. Min erfaring er at denne hverdagen er mindre slitsom enn da jeg bare spilte fotball den første tiden i Arendal. Siden vi bare trener på ettermiddagstid, følte jeg det ble veldig lange dager da jeg ikke hadde andre forpliktelser enn de daglige fotballtreningene. Nå har jeg en mye bedre balanse i hverdagen, forteller Viktor Lövgren.

 

Annonse fra Obos-ligaen: