Det blir gjensyn med Start når Kristiansand-laget kommer til Norac stadion 2. mai. Dette bildet er fra seriekampen i fjor.

- Vi slår Start fire av 10 ganger!

Arendal har fått hjemmekamp mot Start i cupens 2. runde. Kampen spilles 2. mai på Norac stadion.

Det ligger an til bli ett av årets største fotballhøydepunkter når eliteserielaget Start kommer til Norac stadion. I fjor spilte Arendal og Start i samme divisjon, så det er ikke så lenge siden lagene møttes i obligatoriske kamper - men det er likevel en helt annen dynamikk i cup-kamper enn vanlige seriekamper.

Start snau favoritt

Det vet Arendal-trener Mattias Andersson alt om. Og han vet også hvordan Start kan slås ut av cupen. I hvert fall var han med på det i fjor, som trener i Fløy. Sensasjonelt nok vant det daværende 3. divisjonslaget 4-3 hjemme på Flekkerøy da de hadde besøk av Start i 2. runde forrige sesong. Det er liten grunn til å betvile at Mattias Andersson har veldig lyst til å gjenta akkurat den opplevelsen - også med Arendal Fotball.

- Jeg sa i fjor at Start slo Fløy ni av 10 ganger. Vi har større sjanse enn det. Jeg tror Start slår oss seks av ti oppgjør, sier en offensiv Arendal-trener Mattias Andersson til Fædrelandsvennen.

- Jeg føler vi har fått bra sving på Arendal nå. Vi er ekstremt gjerrige, alle jobber for hverandre og vi har individuelt gode spillere fremover på banen, sier han videre til Fædrelandsvennen.

Publikumsfest i 2011

Det er bare andre gang Arendal Fotball møter Start i cupen. Forrige gang var 1. mai 2011 - med Knut Tørum som Start-trener. Det var en publikumsfest - og det var lenge spennende, til tross for at Arendal den gangen spilte i 3. divisjon mens Start spilte i Tippeligaen.

Det stod 1-1 til pause etter at Espen Hoff først ga Start ledelsen i det 44. minutt, men bare minuttet senere utlignet Frode Kristiansen for Arendal.

Bare tre minutter ut i 2. omgang ga Mads Stokkelien Start ledelsen på nytt, men Marius Bruun Henriksen utlignet ledelsen i det 55. minutt. Men den siste halvtimen var Start klart best den gangen - og det endte til slutt 2-5 på daværende Bjønnes stadion. Det offisielle tilskuertallet var for øvrig 2 243 - og det bør vel slås i år?

PS! Nåværende Arendal-spiller Avni Pepa spilte for Start forrige gang lagene møttes i cupen.