Thompson Unachi Ekpe

- Vil bidra med fart og duellkraft!

Thompson Ekpe (20) hadde sin første trening med Arendal Fotball torsdag. Han tror hans fysikk og hurtighet kan bidra til å gi laget en ny dimensjon.

Thompons Ekpe ble hentet til prøvespill i Molde av Ole Gunnar Solskjær for halvannet år siden. Han så et spennende potensial i unggutten, og bestemte seg derfor å signere ham på en langtidskontrakt. Men Molde har hatt en høy andel av utenlandske spillere, og etter et halvår i Molde ble han derfor leid ut til Kristiansund i fjor sommer. De valgte å forlenge låneavtalen etter at klubben rykket opp til Eliteserien, men Thompson ønsket selv å finne en ny klubb når denne avtalen nå løp ut fordi han ønsker seg mer spilletid enn det han har fått til nå.

Teknisk godt lag

- Agenten min anbefalte Arendal, og da jeg så nærmere på laget oppdaget jeg at dette er en klubb med mange teknisk gode spillere. Samtidig mangler kanskje noe fysikk og duellkraft på midtbanen, så derfor tror jeg dette er et godt klubbvalg for meg, forteller 20-åringen som mener kvaliteten i Arendal er bedre enn tabellsituasjonen tilsier.

Det inntrykket fikk han styrket på sin første trening med nye lagkamerater torsdag. 

- Jeg ser at det er mange gode spillere her, samtidig som de er vennlige og har tatt godt imot meg. Jeg tror det blir veldig viktig at vi står sammen som lag nå og det samholdet virker det som om det er blant spillerne, sier Thompson Ekpe.

Nigerianeren, som blir Arendals aller første afrikanske spiller, er 196 cm høy, dekker store rom på midtbanen og er sterk i duellspillet. Han er også svært hurtig og tilfører laget kvaliteter som har manglet. Det er primært som sentral midtbanespiller han er hentet til klubben.

Vil gjøre en forskjell

Han kom til Arendal onsdag kveld - direkte fra en kort ferie hjemme i Nigeria. Og han er svært glad for å være på plass i det som blir hans nye hjemby. - Selv mens jeg har vært på ferie har jeg tenkt mye på min nye klubb, og jeg ønsker å komme igang så raskt som mulig. Jeg vil gjerne bidra, og mitt ønske er at min tilstedeværelse skal utgjøre en positiv forskjell for laget, sier Thompson Ekpe.

Alle formaliteter i forbindelse med overgangen er nå i orden og han er derfor spilleklar allerede søndag når Arendal møter Åsane. Thompson Ekpe har signert en kontrakt med Arendal Fotball ut 2018-sesongen. Han er tildelt drakt nummer 17.

SE VIDEOINTERVJU HER:

Thompson Unachi Ekpe

  • Født: 14. desember 1996

  • Høyde: 196 cm

  • Posisjon: Sentral midtbanespiller

  • Nasjonalitet: Nigeria

  • Tidligere klubber: Molde og Kristiansund

Annonse fra Obos-ligaen: