Geir Fone ønsker Adnan Mohammad velkommen til Arendal Fotball.

"En gave til OBOS-ligaen"

Adnan Mohammad (20) blir omtalt som "en gave til vårt nestøverste nivå" etter at han signerte en kontrakt med Arendal Fotball torsdag.

Den danske kantspilleren med pakistanske foreldre har sin første trening med Arendal Fotball torsdag ettermiddag etter at han ble presentert for presse og fans på Clarion Hotel Tyholmen tidligere på dagen.

Nysigneringen blir møtt med begeistring og overraskelse blant dem som følger toppfotballen tett:

"Pakistaneren er en spiller med x-faktor og har tekniske ferdigheter til å dominere i OBOS-ligaen fra første kamp. Det blir enorm spennende å følge teknikeren som ser ut til å være en gave til vårt nest-øverste nivå," skriver fotballkanalen.com

Arendal-trener Knut Tørum er veldig fornøyd med å ha sikret seg signaturen til 20-åringen.

- Adnan er en spennende tilvekst til vår tropp, og han bidrar til å styrke lagets offensive slagkraft, sier han. – Vi regner med at han vil være spilleklar til serieåpningen mot Mjøndalen søndag, men det er for tidlig å si noe om han vil spille den kampen, understreker treneren.

Skader 

Arendal Fotball har tidligere meldt at stallen var komplett før debuten i Obosligaen, men sportslig leder Geir Fone sier at skadesituasjonen som har rammet troppen i løpet av oppkjøringsperioden har gjort det aktuelt å se på mulighetene for å hente inn en ny offensiv spiller. 

- Både Rasmus Lynge Christensen, Fabian Ness og Aleksandar Corovic ble skadet i mars. Spillerne er i god fremgang, men det vil fortsatt ta noe tid før de er tilbake på banen. Derfor har vi kartlagt mulighetene på overgangsmarkedet de siste ukene, og vi er svært fornøyd med å ha blitt enige med både FC Nordsjælland og Adnan Mohammad om denne overgangen, sier Geir Fone.

Nøkterne rammer

Geir Fone understreker at signeringen skjer innenfor nøkterne økonomiske rammer. – FC Nordsjælland har opptrådt veldig konstruktivt i denne sammenhengen og vist forståelse for at spilleren ønsker å komme til en klubb der han kan få mer spilletid og utvikle seg gjennom førstelagsfotball. Samtidig er Adnan selv en spiller som først og fremst har vært opptatt av de sportslige mulighetene vi kan tilby, og dermed har vi også kommet frem til en avtale innenfor de rammene vi har til disposisjon, sier Fone.

Talenter

FC Nordsjælland er anerkjent som en av de beste spillerutviklingsklubbene i Danmark, og Adnan Mohammad er en spiller som har gått gradene i klubben. Han ble tatt opp i A-lagstroppen som 18-åring og fikk sin debut mot AGF i Superligaen i september 2015.

I FC Nordsjælland har Adnan Mohammad blant annet vært lagkamerat med norske Mohammed Fella og den tidligere Start-spilleren Mathias Rasmussen. Adnan står oppført med like mange kamper som Fella denne sesongen og har vært mer benyttet i Superligaen enn Mathias Rasmussen.

Adnan Mohammad

  • Fullt navn: Adnan Mohammad Yaqoob

  • Posisjon: Kant

  • Draktnr: 17

  • Født: 7. juli 1996

  • Høyde: 175 cm

  • Vekt: 67 kg

  • Tidligere klubber: FC Nordsjælland og Lyngby

Annonse fra Obos-ligaen: