Adnan Mohammad mot Florø.

Adnan drar hjem til Danmark

Adnan Mohammad gir seg i Arendal Fotball. Det er familiære årsaker til at han har ønsket å flytte tilbake til Danmark.

- Jeg har ønsket å reise hjem fordi jeg det har vært en krevende hverdag for meg den siste tiden. Jeg er en av få spillere i klubben som ikke har jobb eller studier ved siden av fotballen. Det har medført at dagene har blitt lange, og jeg har savnet mine nærmeste, sier Adnan Mohammad som understreker at han kommer fra en familie med svært tette relasjoner - og han har naturligvis også savnet kjæresten i Danmark.

Ny spillestil

Tiden i Arendal har gitt ham både gode opplevelser - og noen nedturer, erkjenner han.

- Vi har til tider spilt flott fotball, men vi har dessverre ikke hatt marginene med oss. Derfor har vi heller ikke fått de poengene vi har fortjent. Personlig synes jeg at jeg har lykkes relativt bra på banen, selv om det har vært en omstilling for meg å venne meg til en ny og annerledes spillestil enn den jeg kjenner fra dansk fotball. Men det har vært veldig lærerikt for meg, og det vil jeg ta med meg videre i karrieren, sier han.

Selv om han nå vender tilbake til Danmark, så tar han også med seg varige minner fra Arendal.

Vil huske menneskene

- Det jeg kommer til å huske best er de menneskene jeg er blitt kjent med i byen. Spesielt gjelder det dem som leder klubben på ulike nivåer. De har gjort absolutt alt for at jeg skulle kunne føle meg trygg og trives. Likevel har jeg altså kommet til at det vil være bedre for meg å reise hjem til Danmark når jeg ikke trives med den hverdagen jeg nå erfarer. Det har likevel vært lærerikt, også mentalt, å skulle utvikle meg som fotballspiller i en periode som jeg synes har vært vanskelig privat. Jeg tar med meg verdifulle erfaringer og minner fra tiden i Arendal, og kan love at når jeg en dag slår igjennom på en større scene i en eller annen liga, så vil jeg tenke tilbake på tiden i Arendal med takknemlighet, sier Adnan Mohammad.

Enige om løsningen

Sportslig leder Geir Fone synes det er trist at Adnan Mohammad av private årsaker velger å gi seg nå, men understreker samtidig at klubben er komfortable med den løsningen man nå har kommet frem til.

- Vi har hatt dialog med Adnan i de siste ukene, fordi han har savnet familie og sine nærmeste. Når du ikke trives i hverdagen, er det også vanskelig å få frem det beste på fotballbanen, sier Geir Fone.

- I denne situasjonen har vi som klubb vært opptatt av å finne løsninger som er gode både for spilleren selv og oss som klubb. Det har vi gjort, og derfor er vi nå enige med Adnan om å terminere kontrakten hans. Han er en spiller med stort potensial, men han er også en type som må trives og oppleve trygghet rundt seg for å lykkes med å få frem det beste i seg. Han ble hentet inn rett før seriestart fordi vi hadde omfattende skadeproblemer. Dette ser nå mye bedre ut, og vi jobber også med en klar strategi for å være best mulig forberedt når overgangsvinduet åpner. Vår ambisjon er at vi sportslig skal være enda bedre rustet utover i sesongen, understreker Geir Fone.

Adnans tid i Arendal i bilder

Annonse fra Obos-ligaen: