Sven Fredrik Stray.

- De verste kampene for eliteserie-spillerne

Sven Fredrik Stray har spilt for både Arendal og Odd. Han gleder seg til onsdagens cup-fest - og tror det kan bli mer spennende enn Odd-spillerne setter pris på...

- Det er ingen tvil om at Odd er klar favoritt i en slik kamp, men samtidig vet jeg av egen erfaraing at disse cup-kampene alltid er ubehagelig for eliteseriespillere, sier Sven Fredrik Stray.

Midtstopperen og kapteinen, som blant annet var med på Arendals opprykk i 2016, er blant dem som har planer om å komme på cupkamp onsdag. - Jeg har lagt inn søknad hjemme, sier småbarnsfaren som er optimist med tanke på å få innvilget fotball-permisjon.

Gode venner

Selv har han lagt opp som fotballspiller, uten at hverdagene er blitt mindre travle av den grunn. Men akkurat denne kampen, mellom to av hans tidligere klubber, den har han virkelig lyst til å få med seg.

- Jeg har gode kompiser på begge lag, og det er faktisk spillere i Odd fortsatt som var der også den gangen jeg spilte der. Jeg sluttet i Odd i 2009, men har blant annet mye kontakt med Steffen Hagen ennå. Han har jo blitt en skikkelig klubbspiller i Skien som har fått ordentlig rotfeste i Odd, sier Sven Fredrik Stray.

Cup-bomber

Cupen er sjarmerende og engasjerende - og alle som er glade i norsk fotball vet også å verdsette cupen. For hvert eneste år kommer det overraskelser og cup-bomber. Selv om favorittene svært ofte vinner, så kommer altså overraskelsene når man minst venter dem. Og det er vel nettopp derfor de kalles cup-bomber.

- Odd ser jo ut som ett av Norges aller beste fotballag akkurat nå. Samtidig har de lang pause i Eliteserien fremover og skal ikke spille sin neste seriekamp før i midten av juni. Derfor stiller de sikkert med sitt aller beste lag, fordi det er viktig for Odd å gå videre i cupen, mener Sven Fredrik Stray.

Tror Arendal kan overraske

Likevel tror han Arendal har muligheter til å overraske.

"Dersom Arendal klarer å snøre igjen defensivt og bidra til at Odd blir stresset og utålmodige, så kan det bli veldig spennende"

— Sven Fredrik Stray, eks-Arendal og eks-Odd

- Jeg husker hvordan det var å reise på bortekamp i de tidlige cup-rundene mot lag fra lavere divisjoner. Det var alltid ubehagelig, spesielt hvis det tok tid før vi fikk det første målet. Dersom Arendal klarer å snøre igjen defensivt og bidra til at Odd blir stresset og utålmodige, så kan det bli veldig spennende. Selv om Arendal har hatt en litt skuffende sesongstart, så har det sett mye bedre ut de siste kampene. Og det er ingen tvil om at det er veldig mange kvaliteter i årets Arendal-lag. Den spillerstallen klubben har nå ser veldig sterk ut, konstaterer Sven Fredrik Stray.

Midt i mellom

Med en fortid i begge klubber, har han ikke helt bestemt seg for om han vil finne seg best til rette i hjemme- eller borteseksjonen onsdag. 

- Siden jeg også har gode venner i begge klubber, så får jeg kanskje prøve å sette meg litt midt i mellom, smiler Sven Fredrik Stray.

Vil du også sikre deg billett til cup-festen? Kjøp billett her!

Glimt fra Sven Fredriks tid i Arendal

Annonse fra Obos-ligaen: