Balal Arezou kysser kunstgresset etter å ha scoret i sin debut for Arendal Fotball.

Debutanter ble helter

Balal Arezou gikk ned på kne og kysset kunstgresset på Norac stadion etter at han avgjorde lørdagens hjemmekamp mot Vard.

Avgjørelsen falt i det 83. minutt da alle Arendals tre debutanter var involvert i et fantastisk fint kombinasjonsspill. Både Stian Michalsen og Conrad Wallem viste noe av det som bor i dem i forspillet til Arendals mål, før Balal Arezou kom stormende inn i boksen alene med keeper. Der gjorde han ingen feil da han satte inn 2-0 og i praksis avgjorde kampen.

Nerve

Før den avgjørende scoringen kom, så var det en voldsom nerve i kampen. For selv om Vard ligger nederst på tabellen, så skapte de mer enn nok vanskeligheter for Arendal.

I utgangspunktet virket det som om Arendal hadde full kontroll og ville dominere kampen fullstendig. For hjemmelaget tok absolutt grep fra start av og lot knapt Vard få låne ballen. Og uttellingen kom etter 15 minutter da et innlegg fra Dejan Corovic havnet i hendene hos Vards keeper, men av en eller annen grunn mistet han ballen og fomlet den i eget mål.

Muligheter

Arendal fortsatte å skape noen muligheter også etter scoringen, men etter halvspilt 1. omgang, så var det Vard som overtok mer av banespillet. Men de kom aldri nærmere enn et frispark i stolpen.

Vard fortsatte å vinne de avgjørende duellene om andreballene også etter pause, men manglet nødvendige ferdigheter og presisjon når de nærmet seg Arendals mål - så Grzegorz Flasza hadde stort sett grei kontroll bak Arendal-forsvaret.

Likevel lå det i lufta at Vard nærmet seg utligning - helt til Balal Arezou viste gamle angrepsferdigheter i sin hjemkomst til Arendal-fotballen.

Løper og kjemper

Arendal-trener Steinar Pedersen innrømmer at det ble en tøff kamp der laget hans ikke fikk vist seg fra sin aller beste side. Men det mener han er mindre viktig.

- Det er slik fotball er. Alt går ikke på skinner, og i dag vinner vi fordi vi løper og kjemper for hverandre, sier han,

Pedersen innrømmer at skadene som tvang frem bytter i løpet av kampen bidro til å ødelegge noe av rytmen i Arendals spill. Vikar-kaptein Avni Pepa måtte forlate banen etter bare 11 minutter da han kjente at det "nappet" i lysken og han ønsket ikke å ta noen sjanser med tanke på at det kommer flere viktige kamper fremover.

Samtidig måtte også Sune Kiilerich stå over kampen, etter at han pådro seg en skade i ryggen i rekruttkampen mot MK tidligere i uken. Med 20 minutter igjen av kampen måtte også Dejan Corovic gi seg etter en smell - og når også backen Jens Kristian Skogmo fortsatt er ute med skade, så sier det seg selv at det begynner å røyne på når det gjelder tilgjengelige forsvarsspillere. Det var også grunnen til at Balal Arezou fikk sin Arendal-debut som høyreback. Til gjengjeld overbeviste han i den rollen - noe som ikke overrasker Steinar Pedersen.

- Han har spilt back også på trening og har vist gode ferdigheter også i den rollen, sier han.

Imponerende debutanter

Balal Arezou innrømmer at det ikke er hans yndlingsposisjon, men han tar de utfordringene han får. - Jeg spiller der det er bruk for meg, sier matchvinneren.

I tillegg til Balal debuterte altså også Stian Michalsen og Conrad Wallem i Vard-kampen. Begge kom inn som innbyttere - og de viste svært lovende takter som gir håp om at de vil kunne bidra til å løfte Arendals offensive spill ytterligere utover høsten.

Arendal står nå med fire strake seire og har kontakt med topplagene på tabellen - selv om det fortsatt er en luke opp til Hødd og Skeid.

Arendal - Vard 2-0 (1-0)