Fabian Stensrud Ness er kaptein for Arendal Fotball i 2019-sesongen. Han står med 41 offisielle kamper og 15 mål for Arendal foran den kommende sesongen.

Dette er vår nye kaptein

Fabian Stensrud Ness er mannen som kommer til å bære kapteinsbindet i kamp denne sesongen, men han har med seg to andre i et team av sjefer på banen.

Det har vært knyttet en viss spenning til hvem som blir Arendal Fotballs nye kaptein i 2019-sesongen. I de siste treningskampene er det Fabian Stensrud Ness som har båret kapteinsbindet. Det får han også lov til i seriepremieren mot Stjørdals/Blink lørdag ettermiddag.

Men selv om det er Fabian som bærer bindet på banen, er det en trio av spillere som inngår i et team av kapteiner. Jakob Rasmussen og Avni Pepa er de to andre som har kapteinsroller i laget.

 

Et bevisst valg

Trener Steinar Pedersen forteller at det er et bevisst valg han har gjort med å ha et kapteinsteam, men der det er spissen Fabian som får æren av å bære kapteinsbindet under kamp.

- Det er tre spillere med ulike ferdigheter som alle er viktige å spille på. Jeg kommer til å bruke disse tre aktivt i løpet av kampene, i ulike faser av kampene, forklarer Steinar Pedersen.

Den nye kapteinen har vært i klubben siden starten av 2017-sesongen, Jakob Rasmussen har lengst fartstid i klubben av dagens spillere, siden 2014. Avni Pepa kom sommeren 2017.

 

Ekstra ansvar

Selv sier Fabian at han regner med at de tre i teamet kommer til å bli brukt på ulike måter i kamp. Rollen gleder han seg til, men han erkjenner at han ikke har tenkt så mye over det at han blir lagets nye kaptein.

- Nei, helt ærlig så har jeg ikke det. Det er gøy selvsagt å få den tilliten, men vi er et team som skal utfylle hverandre, og det tror jeg vi også kommer til å gjøre, sier han.

- Det er litt ekstra ansvar. En skal være en signalspiller, og jeg som spiller i øverste ledd, må da ta det ansvaret det medfører og sende signalene videre til de andre spillerne, mane dem til kamp, forklarer han.

 

Gleder seg

En kaptein er ofte den som blir stående igjen med media etter kamp, sammen med treneren, for å forklare både det ene og det andre scenarioet.

Akkurat det tror Fabian skal gå ganske så bra.

- Joda, jeg tror det skal gå fint. Det kommer helt sikkert kamper der jeg ikke er spesielt fornøyd, men det er en naturlig del av det å snakke om det i etterkant, forteller han.

Han har lenge gledet seg til seriestarten. Stensrud Ness mener laget er godt rustet til det braker løs, og melder om et lag som har trent hardere enn noen gang.

- Endelig skal vi spille om poeng igjen. Vi har lagt ned massevis med hardt arbeid i forberedelsene. Med en så bra stall som vi har, så ser jeg veldig positivt på sesongen, poengterer han.

 

Tøffe og kule kamper

Arendal går inn i sesongen som en outsider hos de fleste ekspertene, i en avdeling der Fredrikstad og Egersund har det største presset. I tillegg er blant andre tradisjonsrike Hødd og Bryne i avdelingen.

- Det blir mange tøffe kamper, men også kule kamper å spille, smiler han.

- Virker som vår avdeling er den tøffeste av de to i 2.divisjon, med flere gamle storheter. Det er mye historie i de klubbene vi skal møte, og mange kamper som kan trekke mye folk. De kampene er gøye å spille. Vi har en tendens til å være gode mot de gode lagene, så dette ser jeg positivt på, legger han til.

Han ser positivt på at laget har en utfordrerrolle.

- Alle er enige om at vi skuffet sist sesong, men vi har tatt oss i nakkeskinnet og jobbet hardt for å bli bedre. Jeg synes vi har en fin posisjon før sesongen starter. Er vi opp mot vårt beste, da ligger vi i toppen, er dommer fra den ferske Arendal-kapteinen.

 

Endelig skadefri oppkjøring

Da Fabian kom til Arendal foran 2017-sesongen, pådro han seg en leddbåndskade. Skaden slo han opp i løpet av sesongen.

Han fikk aldri helt vist frem sitt potensial den første sesongen og endte på fem seriemål på 16 kamper. Forrige sesong ble det ni seriemål på 22 kamper, også en sesong der han gikk en del skadet. Et av målene forrige sesong kom i hjemmekampen mot lørdagens motstander, Stjørdals/Blink.

- Nå er jeg helt frisk av skadene. Jeg har en god vinter bak meg, der jeg knapt har stått over en trening, forteller han.

Med andre ord, dette lover slett ikke ille, verken for Arendal Fotball eller for Fabian Stensrud Ness.

Annonse fra Obos-ligaen: