Preben Skeie setter inn 1-0 mot Kjelsås i det 92. minutt.

Her sikres tre poeng!

Her setter Preben Skeie inn den avgjørende 1-0-scoringen mot Kjelsås etter 91 minutters spill. - Ekstremt viktig, konstaterer kaptein Sune Kiilerich.

Etter lørdagens kamp mot Kjelsås er serien akkurat halvspilt. De 13 første serierundene har ikke gitt varierte resultater for Arendal og laget har slitt med å få spillet til å sitte i lange perioder. 

Mot Fløy i forrige serierunde var det et mer aggressivt og hardtkjempende Arendal-lag som stod frem. Defensivt var det bunnsolid, men det manglet noe offensivt for å få den avgjørende scoringen. Dermed endte oppgjøret 0-0. 

Og slik så det ut til å kunne ende også mot Kjelsås, helt til det 91. minuttet var passert. Wilhem Pepa kranglet med seg ballen etter en tett duell innenfor fem-meteren, og da ballen ble liggende for åpent mål bare centimetere fra målstreken, var det en enkel jobb for Preben Skeie å avgjøre kampen til Arendal fordel.

"Stygt mål"

Matchvinneren sier selv at det kanskje er ett av de "styggeste målene" han har scoret. - Men slike mål er akkurat like deilige som praktscoringene, fastslår han etter at Arendal halte i land tre svært viktige poeng. 

Fungerende trener Petar Rnkovic mener det også var fortjent:

- Uten å være partisk mener jeg vi fortjente seieren mest i dag. Kampen sett under ett er vi best, men det er klart at Kjelsås også kunne fått en scoring på en av sine muligheter og da kunne kampen vippet begge veier, sier han.

"Vi var nødt til å gjøre taktiske endringer utover i kampen, og det var veldig fint å se at dette fungerte så godt som det gjorde"

— Petar Rnkovic, fungerende trener

Arendal var uansett laget som kom best i gang. De første minuttene av oppgjøret var Kjelsås veldig aggressive i presset og det førte til både brudd i spiller og mange dødballer, uten at Arendal fikk etablert et spill. Men da de første åpningsminuttene var tilbakelagt, fant Arendal ut hvordan man kunne spille seg ut av det aggressive presset Kjelsås forsøkte å etablere, og dermed dominerte hjemmelaget utover i omgangen.

- Særlig den første halvtimen av kampen er vi klart bedre enn Kjelsås, og vi forsøkte å etablere det samme initiativet etter pause også, men da fikk vi det ikke til å fungere like godt, erkjenner Petar Rnkovic.

Valgte å legge om

I løpet av omgangen valgte han derfor å legge om til 442 da Fabian Stensrud Ness kom inn. Grepet med både Ness og Wilhem Pepa på topp fungerte, samtidig som innbytterne Pape Paté Diouf og Jakob Rasmussen også bidro til å endre klimaet i kampen.

- Vi var nødt til å gjøre taktiske endringer utover i kampen, og det var veldig fint å se at dette fungerte så godt som det gjorde, sier Petar Rnkovic som føler at grepene som er gjort på treningsfeltet de siste ukene begynner å vise seg også i spillet. 

- Spillerne har respondert bra og det er god innsats på alle områder. Vi har fortsatt mye å gå på offensivt, men det er viktig for oss at vi nå har holdt nullen i de to siste kampene, sier han. 

Klasseredning

I kampevalueringen kommer han likevel neppe unna at prestasjonen som helhet ble noe skjemmet av flere personlige feil som det er vanskelig å forklare. 

- Vi gjør altfor mange enkle pasningsfeil, ofte i upressede situasjoner. Det kan vi ikke fortsette med. Det er alltid noe å jobbe med, men alt i alt fortjente vi tre poeng mot Kjelsås, sier Petar Rnkovic. 

Etter Arendals overtidsscoring forsøkte Kjelsås å sette inn en hektisk sluttspurt. De kom også til to brukbare målsjanser, og den største av dem var et skudd som hadde kurs mot krysset. Men Arendal-keeper Grzegorz Flasza hentet frem en klasseredning og fistet ballen over tverrliggeren. Dermed endte det med jubel og tre deilige poeng på Norac stadion!

Se Alf Joachim Altenborgs bilder fra Kjelsås-kampen her!

Sune og Preben etter kampen: 

Annonse fra Obos-ligaen: