Jubel for Arendal-scoring!

Fest uten vinnere

Det var historisk. Det var tidenes fotballkamp i Aust-Agder - for aldri har to lag fra fylket møttes i seriekamp på så høyt nivå. Og kampen hadde alt. Absolutt alt. Bortsett fra en vinner.

Det endte 1-1 på Myra stadion lørdag. 1125 tilskuere hadde klart å kjempe seg frem til en plass på tribunen - absolutt alt var utsolgt, ja, sannsynligvis var også noen billetter solgt flere ganger, ettersom klubben hadde lyktes med å få frigjort et antall ledige seter fra sesongkortinnehavere som ikke hadde muligheten til selv å komme på kampen. Med andre ord - dette var definitivt en fest også for økonomiansvarlig Beate Pettersson som jobbet overtid med å gjøre opp kassen utover lørdagskvelden.

Fotballhistorisk

Men først og fremst var det en fest for alle i denne regionen, som historisk sett har vært så sulteforet på toppfotball, å oppleve to lag fra nabobyene Arendal og Grimstad som møtes på dette nivået. Og alle som kom, fikk det de ønsket seg: høyt tempo, tøffe taklinger, intense dueller, raske angrep, desperate blokkeringer og kontroversielle situasjoner.

- Kampen hadde nerve hele tiden. Den var spennende fra start til slutt, sa Eurosport-kommentator Anne Sturød mens TV-teamet holdt på å pakke sammen utstyret som hadde formidlet dramaet til resten av fotball-Norge.

Rammene omkring det hele kunne absolutt ikke vært bedre: Strålende og steikende mai-sol, slik sola bare kan skinne på Sørlandet, to lag som begge visste de hadde mye å bevise, et feststemt, engasjert publikum (selv om det ennå er for tidlig å rapportere om kokende tribuner) og veldig mye som stod på spill - for begge lag.

Mye å bevise

Både Arendal og Jerv har trøblet i sesongstarten. For Jerv er kanskje avstanden mellom egne forventninger og egne prestasjoner større enn hva tilfellet har vært i Arendal - men likevel, dette er to lag som begge mener de ennå har mye å bevise i årets sesong. Ingenting ville vært bedre enn å faktisk gjøre ord til handling nettopp i lokaloppgjøret mot naborivalen. Og noen velger å legge ekstra prestisje i potten: - Vi kan ikke vise oss på byen i Grimstad om vi taper mot Arendal, fastslo Glenn Andersen før kampen.

Arendal, på sin side, hadde invitert samarbeidspartnere til fest - etter kampen, i full visshet om at et eventuelt tap neppe ville bidra til å skape den rette feststemningen utover kvelden.

Kampen var åpen. Jevn. Spennende. Og samtidig: det var to svært forskjellige omganger - der Arendal var klart best før pause, mens Jerv var best etter hvilen. Arendal skapte nok sjanser til å lede mer enn 1-0 til hvilen, men en god Øyvind Knutsen i Jerv-målet bidro til å holde bortelaget inne i kampen.

Kontroversielt

Arendal slapp Jerv inn igjen i kampen etter pause - og utover i omgangen var det også klart at flere av Arendal-spillerne hadde løpt av seg mye energi den første timen. Det var derfor ikke nødvendigvis ufortjent at Jerv fikk utligningen etter 68 minutter, men det var likevel svært kontroversielt måten det skjedde på.

- Jeg har full kontroll på ballen, men blir sparket i kroppen og hodet. Dermed mister jeg ballen og Jerv kan score, konstaterer Arendal-keeper Anders Gundersen som er 100 prosent overbevist om at målet skulle vært annullert.

Jerv-spill Aleksander Lind oppfattet situasjonen litt annerledes. I et intervju med Agderposten etter kampen hevdet han at han forsøkte å få en tå på et innlegg fra Andreas Hagen, uten å nå frem. Men da han så opp, oppdaget han likevel at ballen var fri - og dermed kunne han sette den i mål fra kort hold.

Eurosport-ekspert Roger Risholt - som for øvrig har fortid som Jerv-spiller - ga Anders Gundersen klart medhold. - Jeg mener det er angrep på keeper. Det burde vært blåst frispark i forkant av målet, konkluderer han.

Glad for poeng

Jerv trengte altså et kontroversielt mål for å redde seieren, men også Arendal-spillerne erkjente etter kampen at bortelaget var best etter pause.

- Slik det utviklet seg, tror jeg vi skal være glade for at vi fikk med oss et poeng fra dette oppgjøret, erkjenner kaptein Sune Kiilerich.

Trener Knut Tørum konstaterer også at hans gutter fikk større utfordringer etter hvilen enn de hadde før pause. - Uavgjort er bedre enn tap, men vi trenger å vinne kamper om vi skal klatre på tabellen, konstaterer han. Samtidig understreker Arendal-treneren at han er stolt av prestasjonen laget viste.

- Guttene spiller for hverandre, de ofrer seg i duellene og de vil mye gjennom hele kampen. Det er ingenting å si på verken holdninger, innstilling eller samhold. Når vi nå etterhvert får flere av de skadede spillerne tilbake, så vil vi også få større kvalitet både på treningene og flere muligheter når vi skal ta ut laget. Det vil også hjelpe oss i ukene fremover, mener han.

Arendal - Jerv 1-1 (1-0)

• Anders Gundersen - Matias Fjeldal Olsen, Sven Fredrik Stray, Sune Kiilerich, Dejan Corovic - Tobias Henanger, Jakob Rasmussen, Ylldren Ibrahimaj - Tobias Olsvik (Adi Markovic fra 72.), Petar Rnkovic, Adnan Mohammad (Wilhem Pepa fra 87.)