Dødballtrening.

Har fått gode svar på treningsfeltet

Steinar Pedersen er fornøyd med måten spillerne har respondert etter at han overtok ansvaret for Arendal Fotball for en drøy uke siden. Lørdag jakter laget tre poeng mot Stjørdals-Blink.

Han fikk en perfekt start som hovedtrener i Arendal Fotball da laget vant hjemmekampen mot Nardo forrige helg. Nå venter den første bortekampen under Steinar Pedersens ledelsen. Og han er helt klar på hva som er målet når guttene lørdag morgen setter seg på Trondheims-flyet fra Kjevik:

- Vårt mål er å vinne kampen og reise hjem med tre poeng, sier han.

"Alle sammen står på og er mottakelige for tanker og ideer som jeg kommer med"

— Steinar Pedersen om spillernes respons

Den ferske Arendal-treneren har satt sitt preg på laget fra første stund. Han er fornøyd med hvordan spillerne har respondert på nye utfordringer.

- Alle sammen står på og er mottakelige for tanker og ideer som jeg kommer med. Nå tror jeg alle gleder seg til lørdagens kamp mot Stjørdals-Blink, sier han.

Tydelige rammer

Denne uken har han først og fremst vært opptatt av å skape tydelige rammer for hvordan hans Arendal-lag skal fremstå, både offensivt og defensivt.

- Det betyr at mye av det vi jobber med på treningsfeltet blir repetisjoner av det vi har startet på. Noen ting fungerte bra mot Nardo, men vi så også at det var utfordringer på noen områder i den kampen. Så det forsøker vi å jobbe med på treningsfeltet, sier han.

Noe av det som har fått økt fokus med Steinar Pedersen som ny sjef, har vært hvordan laget jobber med dødballer på treningsfeltet. Det har også vært et bevisst valg, bekrefter han.

- Dødballer en del av spillet. Innkast, cornere og alle slike situasjoner er noe vi skal håndtere, også i kamp. Det betyr at vi må trene på det.

Endringer

Sune Kiilerich soner karantene denne serierunden etter et nytt gult kort mot Nardo sist helg. Dermed må det gjøres endringer i elleveren, men Steinar Pedersen mener han har gode alternativer å velge mellom.

_DSC9996
Pape Pate Diouf viste svært gode takter forrige helg. Her fra vår-kampen mot Stjørdals-Blink som er lørdagens motstander på bortebane.

- Denne uken har vi testet ulike konstellasjoner i forskjellige posisjoner på banen, og vi stiller med en solid startellever, i tillegg til at vi har gode alternativer på benken, dersom vi har behov for å endre kampbildet. Vårt utgangspunkt er uansett at vi skal angripe matchen for å vinne, sier han og understreker at han er opptatt av at hele troppen er en samlet prestasjonsgruppe - ikke bare de 11 som starter kampen.

- Det er svært viktig at vi er en felles gruppe som jakter resultater og mål sammen. Vi er helt avhengige av alle i gruppen, og de som kommer inn må være klare og sugne på å vise seg frem, slår han fast.

Robust

Steinar Pedersen mener han har god oversikt over hva som venter i lørdagens kamp.

- De er gode på kontringer og er et robust lag. Det betyr at vi må være skjerpet på dødball. Det viktigste er likevel at vi selv skaper sjanser, scorer mål og drar derfra med tre poeng, sier Arendal Fotballs nye trener.

Se videointervju her:

Troppen mot Stjørdals Blink

  • Keepere: Grzegorz Flasza og Eirik Langemyr

  • Utespillere: Adi Markovic, Philip Aukland, Tobias Henanger, Avni Pepa, Petar Rnkovic, Wilhem Pepa, Jakob Rasmussen, Preben Skeie, Pape Patè Diouf, Kim Kvaalen, Thompson Ekpe, Fabian Ness, Hakeem Wilkinson, Dejan Corovic og Anders Hella.

Annonse: