Preben Skeie og Kim Kvaalen gratulerer Rasmus Lynge Christensen etter scoring mot Stjørdals-Blink.

- Vi vet hvor gode vi er

Ti nattsvarte minutter mot Stjørdals-Blink har ikke tatt nattesøvnen fra Arendal-trener Mattias Andersson: - Alle kan ha en dårlig dag, men vi har bevist gjennom vinteren at vi er mer enn gode nok til å møte utfordringene vi står foran, sier han.

Ingen var mer skuffet enn Mattias Andersson over prestasjonen mot Stjørdals-Blink. Samtidig var det en svært nyttig lærepenge: Dersom man undervurderer motstanderen og tror resultatene kommer av seg selv, så straffes man knallhardt. Det kreves innsats, konsentrasjon og vinnervilje i hver eneste kamp, hver eneste duell og hvert eneste minutt - dersom resultatene skal bli slik man håper og tror. 

Kvaliteter

- Vi vet hvilke kvaliteter vi har og vi har vist det i praksis. Før kampen mot Stjørdals-Blink har vi bare tapt en eneste kamp i år. Vi burde fått tre poeng borte mot Nardo på en vanskelig bane, samtidig som vi leverte festfotball mot Fløy i cupen. Vi var nærmere 6-0 enn de var 2-1, sier Mattias Andersson som likevel er tydelig på at det har vært på sin plass med en intern alvorsprat etter svikten i forrige hjemmekamp.

Mattias Andersson.
Mattias Andersson.

- På stillingen 2-0 var vi alene med keeper to eller tre ganger. Selv om vi ikke var gode i den kampen, så kunne og burde vi avgjort den. Den opplevelsen rokker derfor ikke ved selvtilliten i laget, understreker Arendal-treneren som frem mot helgens oppgjør mot Vard i Haugesund først og fremst er opptatt av å finne tilbake til de kvalitetene som har preget denne Arendal-utgaven gjennom vinteren.

Resultatene teller

Han har forståelse for at alle som følger laget har store forventninger - og at disse ikke er innfridd i de to første seriekampene. - Men det er ikke nå det er viktig å se på tabellen. Vi sikter oppover. Jeg tviler ikke på spillernes innsatsvilje eller ferdigheter. Men det er ikke nok å snakke om det. Vi må bevise kvalitet i praksis, og vi vet like godt som alle andre at det til syvende og sist bare er resultatene som teller, sier Mattias Andersson.

Annonse fra Obos-ligaen: