Ingen lys i tunnelen

Det ble enda en vond opplevelse for Arendal da hjemmekampen mot Strømmen endte 0-3. Trener Mattias Andersson innrømmer at han ikke har noen enkel løsning på hvordan sesongen skal snus.

Det var veldig symptomatisk for både sesongen og kampen at Rasmus Lynge Christensen fikk årets kanskje strengeste røde kort da han ble utvist etter 55 minutter. Han fikk sitt andre gule kort i kampen da han forsøkt å kaste ballen til en Strømmen-spiller som skulle ta innkast. Dommeren tolket det som han forsøkte å spille bort ballen - og dro dermed opp det gule kortet for andre gang mot Rasmus som også hadde pådratt seg en advarsel tidligere i kampen da dommeren valgte å slå ned på en duell på midtbanen.

Kort nr to

- Etter at dommeren dro opp det gule kortet for andre gang, spurte han meg om jeg hadde gult fra før. Dette måtte jeg jo bekrefte, og da dro han opp det røde kortet, forteller Rasmus Lynge Christensen etter kampen - en kamp som skulle vært hans ordentlige comeback denne sesongen etter en lang skadeperiode.

Men pr 13. august 2017 kan vi fastslå dette: Så langt har det ikke vært Arendals sesong. Det mest nærliggende målet nå er primært å glemme tabellsituasjonen og begynne å vinne fotballkamper. Utfordringen er at det ikke finnes enkle løsninger ut av dette uføret:

Taper dueller

- Mot Strømmen får vi kampbildet vi forventer. Spillerne løper og orker mye, men vi taper duellene og får altfor enkle brudd imot. Det klarer Strømmen å utnytte, konstaterer Mattias Andersson.

Fasit etter 19 serierunder er to seire og bunnplassering på tabellen. Selv om det har vært tatt grep og gjort store endringer internt i klubben, så er det ingen resultatmessig bedring å spore. Men Mattias Andersson mener han har spillere og det støtteapparatet han trenger til å snu skuta.

- Vi har gode spillere, men vi får det likevel ikke til å fungere. Det er ikke overraskende at det tar litt tid før de nye finner seg til rette og kommer i kampform. Alt ligger til rette for oss, vi må bare knekke koden og få spillerne til å forstå at de er gode nok. De må bare tørre å ta tak i kampene, sier Mattias Andersson som etter kamp var opptatt av at det ikke er tid og sted for å lete etter syndebukker. - Vi skal analysere også denne kampen når følelsene har lagt seg. Det eneste vi kan gjøre noe med nå er de kommende kampene. Nå får vi en ny mulighet med Jerv allerede på onsdag, før vi tar imot Fredrikstad på hjemmebane neste helg. Det er fortsatt opp til oss selv å snu dette, fastslår Mattias Andersson.

Slik kom målene:

0-1

0-2

Rasmus utvist

0-3

Se bildeserie fra kampen!

Foto: Jan Espen Thorvildsen

Arendal - Strømmen 0-3 (0-1)

  • Myra stadion

  • 415 tilskuere

  • Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden IL

  • Gult kort: Rasmus Lynge Christensen, Arendal. Tobias Trautner, Strømmen.

  • Rødt kort: Rasmus Lynge Christensen, Arendal (to gule 55).

  • Mål: 0-1 Stian Rasch (14), 0-2 Ulrich Østigård Ness (47), 0-3 Onyekachi Ugwuadu (85).

  • Arendals lag:

  • Anders Gundersen

  • Avni Pepa, Petar Rnkovic (Dejan Corvic fra 63.), Sune Kiilerich, Viktor Lövgren

  • Tobias Henanger (Thompson Ekpe fra 70.), Jakob Rasmussen, Ylldren Ibrahimaj

  • Wilhem Pepa, Peter Wiik-Kovacs, Rasmus Lynge Christensen

Annonse: