Juniorene topper tabellen

Etter en overbevisende 6-1-seier mot Lillesand fredag, troner Arendals juniorlag på toppen av tabellen før høstinnspurten.

Etter 13 serierunder er det uhyre jevnt på tabellen og det skiller bare tre poeng mellom Arendal på toppen og Lyngdal på 5. plass. Randesund, Fløy og Hisøy ligger på plassene mellom - og sannsynligvis er det ett av disse fem lagene som vil bli kretsmester når sesongen avsluttes.

Arendal-juniorene har et tøft kampprogram foran seg, ettersom mange av dem også er sentrale spillere på rekruttlaget i 4. divisjon. Men mot Lillesand fikk et ungt Arendal-lag altså betalt for innsatsen - selv om det var lillesanderne som kom best i gang. De tok ledelsen etter bare fem minutter, men Arendal klarte å slå tilbake etterhvert og det stod 1-1 til pause.

I garderoben ble spillere og trenerteam enige om at akkurat denne kampen skulle vinnes - fordi de følte de hadde mye å gå på. Oppskriften var å være tålmodige i spiller og la Lillesand løpe enda mer etter ballen. Offensivt var oppskriften å ha enda flere løp i bakrom og inn i boksen. Kombinert med høyere balltempo skulle det være nok til at Lillesand ikke ville klare å stå imot et Arendal-lag med høyere kvalitet i alle ledd. 

Ifølge rapportene leverte Arendal-laget en strålende 2. omgang som de til slutt vant 5-0. Samtlige seks innbyttere kom inn og fikk sette sitt preg på kampen og publikum kunne glede seg over både fint spill og vakre scoringer.

Arendals mål ble scoret av Jonathan Lomboto, Stian Debess, Jonas Gylland, Ove Alexander Støylen, André Brinch og Simen Kulland Solfjeld.

De yngste på Arendal-laget er født i 2003 - og kampen ble avsluttet med tre av de yngste på banen. Dette er altså spillere som ennå ikke har nådd junioralder. I tillegg er det mange svært lovende førsteårsjuniorer i gruppen, noe som lover godt for den videre utviklingen. Sammen med de litt mer erfarne i troppen, blir dette en god miks av spillere som sammen tar steg hele tiden - under kyndig veiledning av Roger Risholt sammen med Eigil Gylland og Kjell Inge Askeland.

Kampfakta

Juniorlagets kamper denne sesongen

Annonse fra Obos-ligaen: