Mattias Andersson og Frank Bredal.

Kollektiv kollaps

I dobbel forstand ble det årets aller lengste busstur hjem fra Elverum søndag kveld for Arendal etter 0-5-tapet. - Vi er overhodet ikke på fra start, innrømmer trener Mattias Andersson.

Alle visste at bortekampen mot Elverum var en nøkkelkamp foran sesonginnspurten. Det kunne være en kamp for å tenne et nytt håp. I stedet ble det et mareritt - og det startet allerede etter ett minutt. Da kom Elverum rundt på kanten, fikk slått inn og scoret nærmest uhindret mot et Arendal-lag som knapt hadde vært borti ballen.

Marerittstarten bare fortsatte med at Elverum gjorde 2-0 før det var gått åtte minutter. Hele Arendal-laget var uoppmerksomme da hjemmelaget tok en kort corner og fikk slått uhindret inn i boksen da mål nummer to ble satt inn.

- Vi var veldig grundige i forberedelsene, og vi visste at de ville komme ut i 100 rett fra avspark. Likevel er vi ikke tilstede når kampen starter, konstaterer Mattias Andersson som rent umiddelbart ikke ser hva som burde vært gjort annerledes i kampforberedelsene.

- Vi føler vi har gjort det vi skulle gjennom treningsuka, men vi må analysere hvorfor det blir som det blir. I dag svikter vi som lag, og det er til syvende og sist mitt ansvar, sier Arendal-treneren som er forberedt på at det kommer krass kritikk fra mange hold etter det som uten sammenligning var årsverste av Arendal.

Elverum satte inn ytterligere tre mål før pause, slik at stillingen var 5-0 da lagene gikk til hvilen. Etter pause ble det noe bedre, i hvert fall resultatmessig - men Mattias Andersson mener det er minimal trøst i å fokusere på det som skjedde i 2. omgang, selv om den altså endte uavgjort. 

- Den viktigste årsaken til at 2. omgangen ble helt annerledes var jo at Elverum i realiteten avgjorde kampen før pause. Dermed får vi et helt annerledes kampbilde, der også de er mindre fokuserte enn før pause, sier han.

Elverum – Arendal Fotball 5-0 (5-0)

  • Elverum stadion

  • 457 tilskuere

  • Mål: 1-0 Silas Dylan Songani (2), 2-0 Jonas Enkerud (9), 3-0 Mouhamadou Moustapha Ndiaye (26), 4-0 Haris Cirak (31), 5-0 Jonas Enkerud (39)

  • Gult kort: Aleksandar Corovic, Arendal

  • Dommer: Bjørn Hansen, Kolbotn

  • Arendals lag (4-4-2):

  • Marco Priis Jørgensen

  • Dejan Corovic, Avni Pepa, Sune Kiilerich, Viktor Lövgren,

  • Ylldren Ibrahimaj, Jakob Rasmussen, Ylldren Ibrahimaj (Anders Hella fra 46.), Aleksandar Corovic (Thompson Ekpe fra 78), Rasmus Lynge Christensen

  • Wilhem Pepa (Peter Wiik Kovacs fra 46.), Fabian S. Ness

Annonse fra Obos-ligaen: