Peter Kovacs er spillerklar for Arendal fra 20. juli.

Kovács klar for Arendal

Péter Kovács (39) er enig med Arendal Fotball om en kontrakt ut året. Han kommer nå fra Sandefjord.

Den høyreiste og hodesterke ungarske spissen har satt spor  etter seg i norsk toppfotball i mange år. I Norge har han spilt for Tromsø, Viking, Odd, Strømsgodset (to perioder) og nå sist i Sandefjord. Han står også oppført med 10 A-landskamper for Ungarn. 

Etter at Mattias Andersson ble ansatt som trener i Arendal Fotball, har nettopp Péter Kovács stått øverst på ønskelisten når klubben jakter på forsterkninger i overgangsvinduet. 

- Han vil passe veldig godt inn i måten vi ønsker å spille på. Han kompletterer stallen vår og bidrar med en dimensjon jeg synes mangler. Med Péter på laget får vi et oppspillspunkt og en meget sterk hodespiller som vil være verdifull både på offensiv og defensiv dødball, fastslår Mattias Andersson. 

Selv om Péter Kovács er 39 år gammel, er ikke Mattias Andersson bekymret for at han ikke holder mål i OBOS-ligaen. - Jeg kjenner Péter  godt personlig og vet at han er i fysisk svært god form. Han har alltid vært veldig nøye i treningsarbeidet sitt. Derfor har han også mer å bidra med i toppfotballen, sier Mattias Andersson. 

Spilleren kommer vederlagsfritt fra Sandefjord etter at han denne sesongen har fått bekgrenset med spilletid av Lars Bohinen. Men han var en viktig brikke for Sandefjord da de rykket opp i 2016. Han spilte da 26 kamper og scoret åtte mål. 

Overgangsvinduet åpner 20. juli og Péter Kovács vil derfor ikke være aktuell for spill i Arendal før etter ferien. Han kan tidligst få sin debut for Arendal i bortekampen mot Tromsdalen 23. juli. 

 

Annonse fra Obos-ligaen: