2019-sesongen ble innledet med første trening på Myra mandag 26. november under ledelse av Steinar Pedersen.

Nå er 2019-sesongen igang!

Etter en kort vinterpause samlet Arendal-troppen seg til sesongens første trening mandag ettermiddag. Flere prøvespillere var innom for å vise seg frem.

Det kan gå mot betydelige endringer i Arendal-troppen den kommende sesongen, men likevel var det "fullt hus" på mandagens trening. - Vi skal bruke de kommende ukene til å bli bedre kjent med spillere som kan være aktuelle for oss i 2019-sesongen, sier Steinar Pedersen som har jobbet knallhardt de siste ukene med å kartlegge mulighetene i spillermarkedet. 

Mange på blokka

- Vi har veldig mange navn på blokka, men foreløpig er de aller fleste bare navn. Derfor vil vi invitere flere spillere til Arendal for å trene sammen med oss i perioden frem til jul. Vi vil bli best mulig kjent med spillerne før vi eventuelt signerer med nye fjes, sier Arendal-treneren.

Den første nysigneringen var i boks for et par uker siden da venstrebacken Mads Nørby Madsen ble hentet fra Egersund. Det er enda et par spillere som Steinar Pedersen bekrefter er på vei til Arendal og som ganske sikkert vil være på plass senest rett etter nyttår. 

- De kommende ukene skal vi også bruke tid på å kartlegge mange av de yngre spillerne i klubben. Derfor er det en større gruppe juniorer som vil hospitere fast med A-stallen frem til jul. Vi håper jo at flere av disse skal ta nye steg og etablere seg i seniorfotballen. Vi ønsker oss et innslag av yngre spillere som tar steget opp fra egen juniorstall, fastslår Steinar Pedersen.

Må ha keeper

En av posisjonene som må styrkes i løpet av de kommende ukene er keeper-plassen. For det er nå klart at verken Mikkel Hasling eller Grzegorz Flasza blir med videre i Arendal. - Jeg har en klar oppfatning av hvilken keepertype som passer best hos oss, så det er en posisjon vi har rimelig god kontroll på selv om ingen av keeperne som var i A-stallen i høst blir med videre, sier Steinar Pedersen.

Etter sesongslutt har treneren gjennomført samtaler med hver enkelt spiller - og dette har altså endt med konklusjoner om at flere ikke blir med videre. Fortsatt er imidlertid situasjonen uavklart for flere enkeltspillere som har utgående kontrakter.

- Det er spillere som ønsker å se på andre muligheter, og i andre tilfeller er det vi som ønsker å kartlegge hvilke andre spillere som kan være tilgjengelige i aktuelle posisjoner. Mye kommer til å bli avklart de kommende ukene, men helt avklart blir det vanligvis ikke før overgangsvinduet stenger, sier Steinar Pedersen.

Spillere ut:

  • Grzegorz Flasza (keeper)

  • Mikkel Hasling (keeper)

  • Petar Rnkovic (midtstopper)

  • Tobias Henanger (midtbane)

  • Wilhem Pepa (spiss)

Spillere inn:

  • Mads Nørby Madsen (venstreback)

Annonse fra Obos-ligaen: