Mattias Andersson jublende glad!

- Nå må vi bevise vår kvalitet

Lørdagens oppgjør mot KFUM er en nøkkelkamp for resten av vårsesongen: - Nå må vi bevise at vi er et topplag, sier Mattias Andersson.

KFUM har hatt en fantastisk sesongstart. De har vunnet tre seriekamper på rad. I tillegg har de vunnet to cup-kamper. Senest onsdag imponerte de ved å snu resultatet i oppgjøret mot Elverum. De lå under 1-2, men klarte å utligne før full tid - og så scoret de det avgjørende målet som sikret dem plass i 3. runde i ekstraomgangene.

- Det ville være perfekt for oss om vi blir det første laget som påfører KFUM et nederlag i en tellende kamp denne sesongen, sier Mattias Andersson. Og han har stor tro på at hans utvalgte vil sette en ny standard på Norac stadion lørdag ettermiddag.

God prestasjon

- Vi leverte en god prestasjon mot Start. Vi slapp til færre sjanser mot Start enn vi gjorde mot Stjørdals-Blink. Det viser hvor gode vi er når vi er skjerpet og gir alt. Det er den samme attituden vi må ha mot KFUM. Da skal vi gjøre det veldig vanskelig for dem, sier Arendal-treneren.

"Derfor blir lørdagens oppgjør en kamp om hvem som skal spille fotball"

— Mattias Andersson

Selv om det ble 0-3 mot Start, så har det vært veldig god stemning på treningsfeltet denne uka. Spillerne har sett at de har nivået inne. - Vi har alle kvaliteter vi trenger i laget, men det krever at vi er skjerpet, offensive og hardtarbeidende, konstaterer treneren som gleder seg til å møte KFUM.

- Det er kanskje Norges mest ballbesittende fotballag. De har veldig gode ferdigheter i laget, og de trives best når de kan holde ballen i eget lag. Derfor blir lørdagens oppgjør en kamp om hvem som skal spille fotball, for vi liker også å kontrollere ballen, påpeker han.

Mattias Andersson mener han har god oversikt over både styrker og eventuelle svakheter hos den nåværende serielederen. - Jeg har brukt nettene til å analysere dem, så jeg vet veldig godt hva som venter oss. Dette blir en toppkamp mellom to veldig gode lag, sier han.

Pape usikker

Det ser for tiden veldig bra ut også når det gjelder skader. - Det eneste usikkerhetsmomentet vi har er Pape (Paté Diouf). Han pådro seg en lårhøne på trening tidligere i uken, og jeg hadde håpet at han ville ha litt raskere fremgang enn han har hatt - men vi får se hvordan det ser ut før kampstart. Ellers er alle mann friske, og vi har brukt tiden etter Start-kampen til å restituere. Jeg håper og tror de fleste har friske bein, men med den kvaliteten vi har i stallen er det uansett gode argumenter for å rullere litt på lagoppstillingen. Det er mange som fortjener spilletid, og konkurransen om plassene er veldig tøff. Men spillerne liker det slik, sier Mattias Andersson.

Avspark: Lørdag 5. mai kl 1500 på Norac stadion. Kjøp billetter her!

Annonse fra Obos-ligaen: