Aleksandar Corovic og Wilhem Pepa går skuffet av banen etter cup-tapet mot Notodden.

Notodden kuppet cupen

Arendal dominerte spillemessig, men det hjelper lite når laget enda en gang blir beinhardt straffet på kontringer. - Det holder ikke at 80 prosent av det vi gjør er bra, fastslår Knut Tørum.

Notodden er videre til tredje runde i cupen etter at de vant 2-1 mot Arendal på Myra torsdag kveld. Det var en kamp der Arendal både burde og kunne ha vunnet - men som likevel endte med tap etter at Notodden fikk et kontroversielt straffespark tre minutter før slutt. Det satte Magne Hoseth sikkert i mål, og det var altså nok til å sende Arendal hodestups ut av cupen.

Tok ledelsen

Det var også Notodden som tok ledelsen i kampen da de kontret inn 0-1 i det 55. minutt i en periode der Arendal dominerte fullstendig i ballbesittelse. Men selv om Arendal hadde ballen mye, så slet laget med å komme til store målsjanser mot et Notodden-lag som spilte disiplinert og klokt.

- Vi gjør det aldri ordentlig vanskelig for dem. Det er det som skuffer meg mest, sier Knut Tørum etter kampen. - Vi gjør feil valg i avgjørende situasjoner, og det går for sakte fremover med oss de gangene vi har mulighet til å ta motstanderen i ubalanse. Samtidig blir vi enda en gang straffet på kontringer. Vi har bare oss selv å bebreide når vi enda en gang svikter i de avgjørende situasjonene og ikke klarer å ha tilstrekkelig balanse defensivt når vi spiller motstanderen lave, sier Arendal-treneren som har liten grunn til å glede seg over de tre siste hjemmekampene. Til sammen har Arendal sluppet inn åtte mål på disse kampene. Samtidig viste laget senest mot Kongsvinger 16. mai at det er mer enn nok kvalitet i guttene til å kunne vinne vanskelige kamper på bortebane. Den evnen kan forhåpentlig blir hentet frem igjen allerede søndag når Fredrikstad venter på bortebane.

Syv bytter

Arendal gjorde syv bytter fra forrige seriekamp til dette cup-oppgjøret. Sentrale spillere som Jakob Rasmussen, Ylldren Ibrahimaj og Adnan Mohammad ble alle hvilt fra start i dette oppgjøret - men selv om alle tre kom inn i løpet av den siste halvtimen, så var det altså ikke nok til å snu kampen.

- Jeg hadde også håpet at flere av de spillerne som ikke har spilt mye i OBOS-ligaen til nå i år, ville gripe muligheten og vise at de virkelig fortjener å få starte også i serien. Dessverre fikk vi ikke de svarene vi håpet på. Vi har en bred og god stall, så vi stilte mer enn godt nok lag til å vinne mot Notodden. De hadde dessuten gjort like mange bytter som oss fra siste seriekamp, så det er ingen unnskyldning for at vi ikke vant denne kampen, sier Knut Tørum.

Ser fremover

Nå er den viktigste oppgaven å se fremover. Fredrikstad borte er en vanskelig kamp, men det er samtidig mot et hjemmelag som har hatt store utfordringer med å få resultatene de ønsker seg denne sesongen. - Tar vi tre poeng søndag, så er denne kampen fort glemt. Men vi må ville mer, kjempe mer og spille opp mot vårt maksimumnivå for å vinne. Mot Notodden var 80 prosent av det vi leverte veldig bra, men vi vinner ikke kamper når de siste 20 prosentene mangler. Vi har mer enn nok kvalitet i laget til å heve prestasjonene, men vi må vise det i praksis også, sier Knut Tørum.

Arendals mål ble for øvrig scoret av Adi Markovic i det 79. minutt - og alt tydet da på at Arendal ville snu kampen. Slik gikk det likevel ikke...

Arendal - Notodden 1-2 (0-0)

  • Myra stadion

  • 2. runde i NM

  • Mål: 0-1 Erlend Hustad (55), 1-1 Adi Markovic (79), 1-2 Magne Hoseth (straffe, 88)

  • Gult kort: Sune Kiilerich, Dejan Corovic, Jostein Aaland, Arendal. Jeffrey Stoof, Jonas Sandnes, Erlend Hustad, Notodden.

  • Arendals lag:

  • Jostein Aaland

  • Anders Hella (Ylldren Ibrahimaj fra 66. min.) , Sune Kiilerich, Marius Andersen, Dejan Corovic

  • Tobias Olsvik (Jakob Rasmussen fra 86.), Aleksandar Corovic, Dejan Corovic

  • Tasso Dwe (Adnan Mohammad fra 61.), Wilhem Pepa, Adi Markovic

Annonse: