Mattias Andersson ønsker Grzegorz Flasza velkommen til Arendal Fotball.

Ny keeper klar for Arendal

Den polske keeperen Grzegorz Flasza (29) er klar for Arendal Fotball. Han erstatter Anders Gundersen som er fristilt fra kontrakten etter 2017-sesongen.

Den 198 cm høye keeperen spilte i 2017-sesongen for Tromsdalen, og klubben hadde et sterkt ønske om å forlenge kontrakten med ham. Men han ønsket seg sørover i Norge og føler selv at Arendal er den helt riktige klubben for ham akkurat nå.

- Jeg har fått et godt inntrykk av klubben, både når jeg har vært her og spilt kamp tidligere og gjennom besøket nå. Derfor vil jeg gjerne være med på å hjelpe klubben tilbake til OBOS-ligaen, sier Grzegorz Flasza. 

Han leverte en solid sesong i Tromsdalen, selv om han ble skadet mot slutten av sesongen og derfor ikke fikk med seg serieinnspurten. Han ble skadet i begynnelsen av oktober og dro hjem til Polen for å få gjennomført en meniskoperasjon. Operasjonen har vært vellykket og han er helt i slutten av opptreningsperioden. Da Flasza besøkte Arendal tidligere denne uken, gjennomgikk han også en medisinsk test og resultatene fra denne bekreftet at han vil kunne delta for fullt i oppkjøringen utover vinteren.

- Jeg trenger nok et par uker til før jeg kan trene for fullt, men jeg gleder meg til å komme igang, sier 29-åringen.

Trener Mattias Andersson er glad for å ha keeperen på plass. Dermed kan han gå inn i sesongen med et sterkt keeperpar. Jostein Aaland vil garantert gi Grzegorz Flasza tøff konkurranse om å være førstevalget mellom stengene i 2018 - og det er nettopp slik konkurranse Mattias Andersson ønsker i alle posisjoner.

- Grzegorz har levert svært gode prestasjoner i både OBOS-ligaen og i 2. divisjon. Derfor er vi trygge på at han holder høyt nivå sportslig, noe som også ble bekreftet da han deltok på trening med oss denne uka. I tillegg er han en fin type som bidrar i miljøet og garderoben. Vi har fått svært gode referanser på ham, og det inntrykket er bare styrket etter at han var på besøk hos oss, sier Mattias Andersson.

Alle formaliteter falt på plass i løpet av lørdagen - og kontrakten ble signert lørdag kveld. 

Det er samtidig klart at Anders Gundersen forlater Arendal Fotball. Han leverte gode prestasjoner på banen, men fikk dessverre mye av 2017-sesongen ødelagt av skader. Han var svært uheldig og pådro seg til sammen tre bruddskader og gikk dermed glipp av mange viktige kamper. Av personlige årsaker har Anders Gundersen ønsket å flytte tilbake til Oslo-området og det er derfor blitt enighet mellom ham og klubben om å terminere kontrakten som han hadde ett år igjen av.

Klubben har heller ikke lykkes med å komme til enighet med Tobias Olsvik og Hakeem Wilkinson om nye kontrakter. Disse spillerne står dermed fritt til å finne seg ny klubb i kommende sesong.

Annonse fra Obos-ligaen: