Marco Priis Jørgensen.

Ny keeper spilleklar for Arendal

Marco Priis Jørgensen (26) er klar som erstatter for Anders Gundersen ut sesongen. Keeperen kommer fra Mjøndalen.

Anders Gundersen brakk leggbeinet på to steder i kampen mot Jerv. Han er nå operert og ved godt mot. Ifølge legene på sykehuset vil det gå minst 12 uker før Anders kan være tilbake i full trening - og det betyr som fryktet at han er ute resten av sesongen.

Ettersom Arendal da bare har Jostein Aaland tilgjengelig som keeper på proffkontrakt, har klubben vært nødt til å handle raskt for å finne en erstatter som kan gå inn i keeperteamet sammen med Aaland og juniorkeeper Michal Holst-Pedersen.

Valget falt altså på danske Marco Priis Jørgensen. Han ble hentet til Mjøndalen sommeren 2015 da klubben spilte i Eliteserien og trengte en forsterkning på keeperplassen. Han kom da fra superligaklubben FC Midtjylland.

Mjøndalen har imidlertid tre keepere i stallen etter at iranske Sosha Makani returnerte tilbake fra Strømsgodset for noen uker siden. Mjøndalen har derfor vært konstruktive og bidratt til å slippe Marco Priis Jørgensen på lån til Arendal.

Siden overgangsvinduet er stengt, forutsetter overgangen dispensasjon fra Norges Fotballforbund. Dette har forbundet behandlet rekordraskt og fredag ettermiddag var spillertillatelsen bekreftet.

Marco Priis Jørgensen er trolig i troppen mot Fredrikstad søndag.

Annonse fra Obos-ligaen: