Preben Skeie

Ny midtbanespiller klar for Arendal

Preben Skeie (22) forlater Vindbjart og er klar for Arendal Fotball. Han blir dermed ett av de nye fjesene å se på treningsfeltet når A-stallen starter oppkjøringen torsdag.

Arendals nye midtbanespiller har vært i søkelyset til flere toppklubber. I høst har han blant annet vært på prøvespill i Vålerengen der han fikk gode skussmål fra trenerteamet, men samtidig beskjed om at han må jobbe litt mer med fysikken for å være klar for Eliteserien.

Han har vært fast inventar på Vindbjarts A-lag helt siden junioralderen og har vist seg som en målfarlig, arbeidsvillig og duellsterk indreløper - som samtidig har mestret Vindbjarts ballbesittende spillestil. 

Foran fjorårssesongen var han nær en overgang til Jerv, men klubbene klarte ikke å bli enige den gangen. Etter at Vindbjart sist sesong rykket ned til 3. divisjon, har imidlertid Preben Skeie selv vært klar på at han ønsker å spille på et høyere nivå. Dermed ble Arendal et naturlig valg for spilleren. Arendal-trener Mattias Andersson mener han tilfører laget en dimensjon som har manglet - og han er også glad for at det er en ung, sørlandsk fotballspiller som fortsatt har utviklingspotensial som nå slutter seg til klubben.

- Troppen vår begynner å se meget bra ut, sier Mattias Andersson som likevel holder muligheten åpen for forsterkninger i løpet av vinteren. Mye vil avhenge av skadesituasjonen, og naturligvis de økonomiske rammevilkårene når det endelige budsjettet for 2018-sesongen blir fastlagt.

I løpet av høsten har Peter Wiik-Kovacs (lagt opp), Darlan Martins (Brasil), Vlatko Lazic (Nederland), Viktor Lövgren (Sverige), Dejan Corovic, Aleksandar Corovic, Marius Andersen (Egersund), Ylldren Ibrahimaj (Mjøndalen) og Marko Priis Jørgensen (Danmark) forlatt klubben. Med unntak av Ibrahimaj som ble solgt, var alle de øvrige spillerne på utgående kontrakter.

Preben Skeie blir den tredje nysigneringen Arendal gjør foran 2018-sesongen. Tidligere har backen Jens Kristian Skogmo meldt overgang fra Start, mens unggutten Arne Einarsen har kommet fra Express.

Klubben har tidligere kommunisert at A-stallen skal slankes foran 2018-sesongen, blant annet fordi det skal gis bedre utviklingsmuligheter for yngre, lokale talenter.

Annonse fra Obos-ligaen: