Moses Dyer, Jaran Jørgensen og Ross Holland Murtagh fant seg til rette på Arendal-trening og føler det er høyt nivå.

Nye fjes på trening

Tre nye fjes dukket opp på Arendal-trening tirsdag ettermiddag. - Det passet greit at spillerne trener med oss denne uken. Vi har lyst til å bli kjent med dem, sier sportslig leder Geir Fone.

Det er en gammel kjenning og to helt ferske fjes som skal trene med Arendal denne uken:

  • Jaran Jørgensen (25) var en av spillerne som var med i A-stallen allerede i klubbens første sesong i 2011. Han hadde en veldig fin utvikling i disse årene, men forlot klubben før høstsesongen 2014 på grunn av studier. Nå er han ferdig med utdanningen og tilbake i byen. Derfor var det også naturlig å la ham kjenne på nivået og møte gamle kjente på treningsfeltet, siden forholdene lå godt til rette for dette.
  • Ross Holland Murtaugh (22) er opprinnelig irsk, men mesteparten av fotballkarrieren hans har vært i Spania. Han ble oppdaget av Manchester United allerede som 8-åring, men da familien flyttet til Tenerife ble også kontakten med Manchester United brutt. Nå har han spilt på nivå tre i Spania. Han har nær familie i Arendal, og derfor har han selv tatt kontakt med klubben fordi han har lyst til å prøve nye utfordringer.
  • Moses Dyer (20) kommer fra New Zealand der han var en av de sentrale spillerne på U20-landslaget som nylig ble slått ut i 16-delsfinalen i U20-VM i Sør-Korea. Han har også flere A-landskamper for sitt hjemland og har ambisjoner om å videreutvikle seg som fotballspiller i Europa. Det er via Arendal Fotballs nettverk at klubben er kommet i kontakt med spilleren, og han ble derfor også invitert til et treningsopphold siden det rent praktisk viste seg å være enkelt å gjennomføre.

Alle spillerne fant seg fort til rette på treningsfeltet, men føler at de trenger litt lengre tid før de kan si noe mer om hvordan de føler de ligger an. Treningen tirsdag var en relativt rolig økt som ble avsluttet med boks-spill på liten bane.

- Nivået er blitt merkbart høyere enn det var i 2014, fastslår Jaran Jørgensen. - Alt går mye fortere enn jeg er vant til, og jeg merker også at Arendal-spillerne er mye bedre trent enn meg. Jeg er vant til å trene 4-5 økter i uka, men kjenner at det var veldig intenst å henge med her. Du blir så sliten og det går så fort at det er vanskelig å få gjort akkurat det du har tenkt å gjøre. Her må jeg flytte beina og tenke raskere enn jeg er vant til, sier han.

 

Annonse fra Obos-ligaen: