Darlan, Øyvind Dahlseth og Peter Kovacs var for første gang samlet sammen med resten av Arendal-troppen da treningene startet opp igjen torsdag ettermiddag.

Nye fjes på trening - og flere er i vente

A-stallen var tilbake i full trening torsdag - med to nye fjes. Samtidig har fire spillere forlatt klubben - og det er også ventet flere nysigneringer i løpet av kort tid.

Peter Wiik Kovacs og brasilianske Darlan hadde sin første fellesøkt med nye lagkamerater på Myra torsdag ettermiddag. Begge er offensive spillere som forhåpentlig kan bli viktige fremover. Kovacs er velkjent i norsk toppfotball og kommer nå fra Sandefjord der han spilte en sentral rolle da laget rykket opp fra OBOS-ligaen i fjord. Darlan er en spiller som har tatt steget opp fra det norske Karanba

Onsdag kveld ble det også klart at Avni Pepa har signert for Arendal, men han vil først være på plass i byen neste uke - fordi han skal avslutte sitt Island-opphold med å spille sin siste kamp der i helgen. Han kommer som en direkte erstatter for Sven Fredrik Stray som har benyttet seg av muligheten til å avslutte kontrakten nå i sommer. Fjorårets kaptein på opprykkslaget har blitt tobarns-pappa og fikk rett og slett ikke den private kabalen til å gå i hop. Derfor ga han seg 30. juni. Men med Avni Pepa på plass, så skulle en fullgod erstatter være i boks.

- Vi jobber også med flere nye spillere som vil kunne øke konkurransen om plassene. Vi er veldig nær å signere en svært spennende kantspiller fra utlandet med erfaring fra høyt nivå. Her er det bare detaljer som gjenstår og vi håper det går i orden i løpet av kort tid, sier trener Mattias Andersson som legger til at det også kan være aktuelt å hente inn enda en forsterkning - dersom den rette muligheten materialiserer seg i løpet av de kommende ukene.

I tillegg til Sven Fredrik Stray, har også Steinar Berås, Ole Marius Håbestad og Kee Deku gitt seg i Arendal Fotball i løpet av sommerferien. Alle er fristilt fra klubben, og Steinar Berås har allerede blitt enig med Express om at han fortsetter fotballkarrieren der. 

- Vi har også gjort noen interne rokkeringer slik at et par av juniorspillerne i A-stallen nå primært vil trener sammen med G19-gruppen, men hospitere med A-laget. Dette er naturlig for å tilpasse antallet spillere på treningsfeltet, samtidig som vi er opptatt av å gi de lokale talentene en mest mulig optimal treningshverdag, sier Mattias Andersson.

Før ferien ble også Øyvind Dalseth ansatt i en ny trenerfunksjon der han særlig jobber med kamp- og spilleranalyse. Dette frigjør også Arve Seland til å kunne jobbe mer dedikert med G19-gruppen og utvikling av de yngste spillerne i klubben. Frank Bredal fortsetter i samme assistenttrener-rolle som han har hatt i klubben tidligere.

 

Annonse fra Obos-ligaen: