Petar Rnkovic og Mattias Andersson er gjenforent i Arendal. Eldstemann til venstre...

På samme lag igjen!

For 11 år siden var de lagkamerater i Strømsgodset. Nå er de gjenforent i Arendal Fotball!

Mattias Andersson og Petar Rnkovic er gamle venner etter at de ble kjent med hverandre som lagkamerater i Strømsgodset i 2006. Nå er de altså gjenforent - som trener og spiller i Arendal Fotball. Og faktisk er det slik at treneren er den yngste av dem....

Har holdt kontakten

- Jeg kjenner ikke Mattias som trener, men vi ble godt kjent da vi spilte sammen i Strømsgodset. Vi har også holdt kontakt senere, og han har blant annet vært på besøk hos meg både her i Arendal og da jeg spilte for Randaberg, forteller Petar Rnkovic.

Veteranen beskriver sin gamle venn som "ærlig, snill og jordnær". På treningsfeltet er han likevel veldig tydelig og fast bestemt på hvordan han ønsker laget skal fremstå.

- På de to treningene vi har hatt med ham til nå, så har han fremstått som rolig, men også tydelig på hvordan han vil ha det. Han er særlig opptatt av energien i laget og at vi må jobbe bedre i gjenvinningsfasen, forteller Petar Rnkovic.

SE VIDEOINTERVJU HER:

Forventer boost

Det er ikke første gang Petar Rnkovic opplever et trenerskifte midt i sesongen. 38-åringen, som har 20 års erfaring fra toppfotballen, vet hvordan dette vanligvis påvirker en treningsgruppe:

- Alle stiller med blanke ark og har lyst til å vise at de fortjener en plass på laget. Derfor er det naturlig at vi får en boost når slikt skjer, tror Petar.

Han er selv spent på sin egen posisjon i spillergruppen - og er heller ikke sikker på om han skal spille offensivt eller defensivt, dersom han er blant Mattias Anderssons 11 utvalgte mot Bodø/Glimt lørdag. - Det er ikke så viktig for meg. Jeg synes det er moro å spille fotball, og det viktigste for meg er å få være med på det. Jeg trives overalt på banen, sier 38-åringen.

Bare å vinne er viktig

Det er sjelden at spillere er eldre enn deres egen trener - men Petar Rnkovic er faktisk nesten tre år eldre enn sin nye trener. Likevel er det ingen tvil om at det er svensken som er sjefen akkurat nå. - Selv om jeg kjenner Petar godt fra før, så vil det ikke koste meg en kalori å sette ham ut av laget, smiler den nye Arendal-treneren og understreker at for ham er det bare en ting som gjelder når han skal ta ut laget: - Det eneste som betyr noe er å vinne!

Annonse: