Treningskampen mot Notodden ble spilt på Pors stadion.

- Det er slik vi ønsker å fremstå

Arendal vant 1-0 i lørdagens treningskamp mot Notodden. Trener Mattias Andersson var veldig fornøyd med at han endelig så igjen det laget jobber mest med på treningsfeltet.

Kampens eneste scoring kom etter 19 minutter da Fabian Ness headet inn et pent slått innlegg fra Wilhem Pepa.

- I dag er jeg først og fremst fornøyd med den defensive strukturen i laget. Vi er disiplinerte og løser oppgavene vi er blitt enige om. Dermed gjør vi det veldig vanskelig for Notodden å skape store sjanser mot oss. Samtidig vinner vi andreballene, er aggressive i presset vårt og orker å stå på gjennom hele kampen. Det er slik vi ønsker å fremstå som lag, sier Mattias Andersson som understreker at laget akkurat nå er inne i en periode med mange treningskamper på kort tid. - Dette var vår tredje kamp på en uke. Vi har samtidig fem spillere ute, så jeg synes vi skal glede oss over denne prestasjonen, sier Mattias Andersson.

Mattias Andersson.
Mattias Andersson.

Notodden er et lag Arendal kjenner godt - og senest i 2017-sesongen tapte Arendal i cupen mot de helblå fra Telemark. De leverte en meget sterk sesong i Postnordligaen i fjor. Etter å ha kommet på 2. plass i sin avdeling, knuste de først Raufoss og deretter Fredrikstad i de avgjørende kvalifiseringskampene. Dermed rykket de også opp og skal spille i OBOS-ligaen i år.

Nærmest som vanlig måtte Mattias Andersson og Frank Bredal gjøre rokkeringer på laget også denne lørdagen. Petar Rnkovic utgjorde midtstopperduo sammen med Sune Kiilerich, mens Philip Aukland og Anders Hella spilte på hver sin back. Bakerst var det igjen Jostein Aaland som fikk ansvaret mellom stengene, ettersom Gregorz Flasza ennå ikke er helt i matchform og han har hatt noen utfordringer med ryggen den siste uka.

- Defensivt fungerte det veldig bra mot Notodden. Det skyldes også at Jakob Rasmussen og Thompson Ekpe løser sine oppgaver som balanserende midtbanespillere veldig bra, sier Mattias Andersson.

På kantene var det Preben Skeie og Tobias Henanger som startet - og selv om ingen av dem har den rollen som sin favorittrolle, så bidro de definitivt til den gode kollektive prestasjonen.

Arendal - Notodden 1-0 (1-0)

  • Treningskamp, Pors stadion

  • Målscorer: Fabian Ness 1-0 (19 min)

  • Arendals lag:

  • Jostein Aaland

  • Philip Aukland (Arne Einarsen 70. min), Petar Rnkovic, Sune Kiilerich, Anders Hella

  • Tobias Henanger, Thompson Ekpe, Jakob Rasmussen, Preben Skeie (Lars Kilen 90. min)

  • Wilhem Pepa (Kim Kvaalen 58.min), Fabian Ness

Annonse fra Obos-ligaen: