Anders Gundersen måtte se tre baller bak seg i Arendal-målet mot Elverum.

- Som å bli truffet av en "knock out"

- Tapet mot Elverum var som å dominere en boksekamp i 10 runder, og så bli slått ut av ett enkelt "knock out"-slag i siste runde, sier Arendal-trener Knut Tørum.

Når man taper 0-3 på hjemmebane, så er det bare å erkjenne at varene på langt nær er levert. Noen vil kanskje mene det er en trøst at man spillemessig var det førende laget gjennom mesteparten av kampen, men så lenge fotballkamper avgjøres av mål - så kan man godt argumentere med at det blir enda verre å gå på en slik smell når man egentlig har ballen nok - og sjanser nok - til å avgjøre det hele til egen fordel. For til syvende og sist handler det om manglende ferdigheter der kamper avgjøres.

EtterElverum-1
Knut Tørum er betenkt, men ser samtidig hva som må forbedres etter 0-3 mot Elverum

Arendal tok tidlig grep om oppgjøret mot Elverum, og tidlig i kampen ble det også skapt flere store målsjanser. Etter et drøyt kvarter endte det med redning på streken for Elverum-forsvaret etter tøft Arendal-trykk, i en situasjon der "hele stadion" så ballen i mål. Det skulle vise seg at denne situasjonen på mange måter skulle oppsummere hele oppgjøret: Arendal skapte mest - med Elverum var effektive, gode og heldige i begge ender av banen!

Ingen bortforklaring

- Vi kan ikke snakke oss bort fra 0-3. Men det skjer av og til i fotball at man blir liggende under selv om man har overtaket. I dag gjorde vi det meste som vi skulle, bortsett fra at vi ikke fikk uttelling. Etterhvert som vi ikke få hull på byllen, så blottlegger vi oss mer og mer for kontringer og dermed får Elverum to mål mot slutten av kampen, sier Knut Tørum.

- Var dette en taktisk triumf for Elverum?

- Jeg tror de ville presset oss høyere enn de klarte, og jeg tror også de hadde ambisjoner om å utnytte den fysikken de har i laget bedre enn de fikk gjort. Vi fikk til mye av det grunnspillet vi ønsker oss, og jeg tror ikke Elverum følte seg komfortable på noe tidspunkt. Da vi la om de siste 10 minuttene, så ble vi sårbare og dermed fikk de to raske mål som avgjorde dette. 

- Spillemessig er det likevel en av de bedre kampene Arendal har levert hjemme i år - hvis det bare ikke hadde vært for resultatet....?

- Jeg forstår hva du mener, og dette kan kanskje sammenlignes med å bokse en god kamp, men så står du med guarden nede da det avgjørende slaget kommer. I dag var det Elverum som vant de avgjørende duellene. Selv om vi leverte hyggelig spill, så er vi ikke gode nok til å omsette sjansene til mål. Vi må gå i oss selv og ikke feie dette under teppet, sier Knut Tørum.

Målene kom slik:

0-1 etter 37 minutter: Arendal har kontroll i eget forsvar, men slår en ball rett i beina på en Elverum-spiller på ca 25 meter. De blir stanset på vei inn i boksen og dommeren blåser frispark på 17 meter. Frisparket går via muren og havner hos en Elverum-spiller som dunker inn ledelse til bortelaget.

0-2 etter 84 minutter: Arendal flyttet opp "alle" for å presse frem en utligning, men Elverum svarte med en effektiv og god kontring der de kom tre mot to. Da gjorde de ingen feil og fikk scoringen som i praksis avgjorde kampen.

0-3 etter 89 minutter: Nytt Elverum-raid mot et Arendal-forsvar som er helt ute av balanse i et forsøk på å få inn en redusering helt mot tampen. Avsluttes effektivt fra 16 meter, og dermed er det punktum, finale og god tur hjem til Elverum!

Nå venter cup-kamp mot Notodden torsdag (hjemme), før Fredrikstad er motstander i neste serierunde på bortebane kommende søndag. Det er - om ikke annet - gode muligheter til å rette opp inntrykket, prestasjonene og resultatene!

Arendal - Elverum 0-3 (0-1)

  • 1. divisjon, 11. serierunde

  • 636 tilskuere på Myra Stadion

  • Mål: 0-1 Peder Nersveen (37), 0-2 Marius Hagen (84), 0-3 Ellmadhi Bellchen (90)

  • Arendals lag:

  • Anders Gundersen

  • Dejan Corovic, Sune Kiilerich, Sven Fredrik Stray, Marius Andersen (Tobias Olsvik 46. min)

  • Ylldren Ibrahimaj (Adi Markovic 84. min), Jakob Rasmussen, Viktor Lövgren

  • Adnan Mohammad, Petar Rnkovic (Wilhem Pepa 60. min), Fabian Ness

 

Annonse: