Sune Kiilerich og Steinar Pedersen på trening 27. juni.

Sune Kiilerich: - Steinar har en tøffere jobb nå enn i starten på sesongen

Sune Kiilerich har en god følelse foran bortekampen mot Sola. Samtidig håper stoppervikaren å gjøre et så godt inntrykk at han styrker sitt kandidatur om en fast plass.

I Reiss Greenigde karantenefravær har Sune Kiilerich levert varene som midtstopper sammen med Dejan Corovic. 

- Vi har med oss en veldig god følelse etter å ha slått Nardo 4-0 på hjemmebane. Det blir litt ulikt med bortekamp på gress, men vi har med oss mye selvtillit inn i kampen. I tillegg spilte vi godt og skapte mye sist. Det var en god opplevelse å ha med seg, sier Kiilerich. 

Selv har han kommet inn på laget som følge av suspensjonen til Reiss Greenigde. I den gode perioden Arendal Fotball har vært i, så har det ikke vært enkelt å spille seg inn på laget. 

Har trent godt

Kiilerich sier han føler han har trent godt, og han har hatt litt flaks som gjør at han nå får sjansen til å spille seg inn på laget igjen. 

- Det er jo det alle spillerne vil, være i startoppstillingen. Jeg er glad for at det har gått så bra i de kampene jeg har fått lov å være med, sier han. 

Dansken, som kom til Arendal i 2017, sier at han synes Steinar Pedersen har en tøff jobb med å plukke ut laget i denne perioden, langt vanskeligere enn tilfellet ville vært om laget hadde tapt kampene. 

- Ja, Steinar har en vanskelig jobb - ingen tvil om det. Jobben hans må være langt tøffere nå, da det er så mange spillere som leverer en god figur i trening og kamp. Hadde vi levert dårlig, som i starten av sesongen, så hadde skiftene vært langt lettere å rettferdiggjøre, påpeker Kiilerich. 

Konkurransesituasjon

Steinar Pedersen beskriver situasjonen med at det noen ganger er enklere å gjøre endringer enn andre. 

Han er opptatt av at det skal være en konkurransesituasjon. 

- Det handler om å sette seg selv i en gunstig posisjon for å påvirke våre beslutninger. Det er jevnt stort sett hver eneste gang, så tenker vi på hva som er best for Arendal Fotball og setter sammen det laget vi der og da mener har størst forutsetning for å gi oss det vi vil ha, forklarer han. 

Han synes spillergruppa er flink til å håndtere de endringene som kommer, og er hemmelighetsfull når det kommer til laget mot Sola lørdag. 

Møter tabelljumbo

Sola er tabelljumbo foran den kommende runden i 2. divisjon avdeling 1, der Arendal ligger på femteplass. Det skiller ni poeng mellom lagene, i en avdeling som er svært jevn. En trepoenger betyr fort flere plassers klatring på tabellen. 

Både Kiilerich og Pedersen er optimistiske foran turen til tettstedet utenfor Stavanger. 

- Det er spillere i form som skal ut for å gjenskape gode prestasjoner den siste tiden. Leverer vi ut fra det nivået som vi ser har inne, så er forutsetningene gode for at det skal bli tre poeng, smiler Pedersen. 

Kiilerich tror det blir en god del dueller. 

- Vi vil skape vårt eget spill og håper å få det til å sitte tidlig. I starten kan det bli mange dueller, men vi må bare forsøke å trykke dem tilbake. En god start er viktig og jeg føler litt at det kan være første mål vinner, beskriver Kiilerich. 

Annonse fra Obos-ligaen: