Jakob Rasmussen med Tobias Olsvik og Viktor Lövgren.

- Taktikken lyktes fullt ut

Arendal tok en råsterk og helt avgjørende tre-poenger mot Florø søndag. Mattias Andersson er imponert over egne spillere: - De fulgte kampplanen til punkt og prikke, sier treneren.

Arendal-treneren gjorde en rekke endringer fra laget som tapte på overtid mot Levanger sist helg. Noen av endringene var han nødt til å gjøre på grunn av karantener for både Avni Pepa og Sune Kiilerich. Dermed måtte Marius Andersen og Petar Rnkovic overta ansvaret for midtforsvaret - og sammen håndtere målmaskinen Endre Kupen som har herjet i OBOS-ligaen etter at han kom tilbake fra skade.

Kjøp billett til den historiske åpningskampen på Norac stadion NÅ - kun kr 1,- ved forhåndskjøp på nett!

Fremover i banen tok Mattias Andersson et annet grep. Han valgte å starte med Wilhem Pepa og Anders Hella på topp. Såkalte "eksperter" stusset over disponeringen, ikke minst fordi Hella til nå først og fremst har spilt kant og back.

Grundig analyse

- Valget var helt bevisst basert på den analysen vi gjorde av Florø før kampen. Da vi studerte dem på video, fikk vi et annet inntrykk enn det omtalen av Florø har tydet på. Derfor valgte vi et spisspar med stor arbeidskapasitet som samtidig kunne utfordre bakrommet. Florø mangler fart bakerst, og de er heller ikke spesielt ballsikre når de forsøker å spille seg ut. Både Anders og Willy leverte det vi håpet og trodde på, så jeg føler vi fikk godt betalt for det taktiske valget. Bakover på banen var vi veldig gode, og kampens absolutt beste spiller var Marius Andersen. Han kommer inn i midtforsvaret og leverer en kanonkamp. Det er veldig moro når spillere tar utfordringen på den måten og lykkes på den måten som Marius gjorde i dag, sier Mattias Andersson.

Det han likevel er aller mest fornøyd med er laginnsatsen. - Vi fremstår som et godt lag i dag på en vanskelig bortebane. Det er sterkt å hente tre poeng her, og vi gjør det helt fortjent, mener Mattias Andersson som peker på at Arendal produserte en rekke store målsjanser før Jakob Rasmussen stilte inn godfoten på et frispark fra 20 meter da det gjenstod rundt 10 minutter av kampen. Rasmussen-kanonen gikk inn i keeperhjørnet, men det var så hardt og velplassert at det neppe kommer til å koste Florø-keeperen nattesøvnen.

Klatret på tabellen

De tre poengene gjorde at Arendal klatret forbi Elverum på tabellen. Nå ligger Arendal "bare" tre poeng bak Fredrikstad som foreløpig holder kvalik-plassen. Åsane og Kongsvinger, som begge er nærmest streken av dem som ligger på trygg grunn, har syv poengs forsprang på Arendal. Det kan være mye å ta igjen når det er 21 poeng å spille om denne sesongen.

- Vi kan ikke være opptatt av å studere tabellen. For oss er det bare en ting som teller nå, og det er neste kamp. Vi skal fokusere alt på å vinne også neste helg når vi innvier Norac stadion hjemme mot Mjøndalen. Nå må vi ta en og en kamp, og så får vi telle opp når sesongen avsluttes, sier Mattias Andersson. 

Se høydepunktene!

Florø - Arendal 0-1 (0-0)

  • Florø stadion

  • 1.088 tilskuere

  • Dommer: Kim Rune Borgersen, Austad FK.

  • Gult kort: Luc Jeggo, Florø. Rasmus Lynge Christensen, Viktor Lövgren, Arendal.

  • Mål: 0-1 Jakob Rasmussen (82).

  • Arendals lag:

  • Marco Priis Jørgensen

  • Dejan Corovic, Marius Andersen, Petar Rnkovic, Viktor Lövgren

  • Jakob Rasmussen, Ylldren Ibrahimaj, Thompson Ekpe, Rasmus Lynge Christensen (Peter Wiik-Kovacs fra 76.)

  • Anders Hella (Adi Markovic fra 84.), Wilhem Pepa (Fabian Ness fra 66)

Annonse: