Shariff Cham og Arendal Fotball er regnet blant outsiderne til opprykk, i det som regnes som den klart sterkeste av de to avdelingene i 2. divisjon denne sesongen.

Tippes i toppen, men ingen tror på opprykk

Flere nettsteder tipper utfallet av 2. divisjon avdeling 1. Vi har tatt en kikk på noen av dem. Alle har de samme to på topp.

Tipsene er preget av optimisme når det gjelder Arendal Fotball, men ingen av de fire som har figurert hyppigst av delingene på sosiale medier de siste dagene. 

For det er - kanskje ikke uventet - Fredrikstad og Egersund som troner høyest på tipsene til alle tipperne. 

 

Tror Arendal hever seg

Nettstedet Sportshjørnet har breddefotballekspert Jørgen Tjærnås som sin hovedtipper. Sportshjørnet og Tjærnås tipper Arendal Fotball på tredjeplass. 

I sin analyse trekker Tjærnås frem at vinteren og vårens overganger ikke levner noe tvil om at Arendal skal være et topplag. Han mener at forrige sesongs Arendal-lag var ubalansert, i tillegg til at nøkkelspillere ikke leverte. Han mener det fortsatt kan stilles spørsmål om hvilken 11-er som er den beste laget kan mønstre. 

- Men i likhet med de to lagene vi har tippet høyere har Arendal en tropp som SKAL være godt nok for kamp i toppen. Vi tror de hever seg etter et skuffende 2018 og gir FFK og Egersund tøff kamp om opprykk, skriver han i sin analyse. 

 

Vil ta tid

VG har også Arendal Fotball på tredjeplass. 

Egersund tippes som vinner. 

Avisen trekker frem at rogalendingene har den beste stallen av alle i 2. divisjon, og at Fredrikstad er den eneste som kan matche satsingen. 

Når det gjelder Arendal, skriver avisen at de tror det vil ta tid før laget får satt seg med alle nysigneringene. De mener troppen er solid og at det egentlig kan bli alt fra opprykkskamp til plass midt på tabellen, men at det med klubbens satsing bør bli nærmere opprykkskamp enn midten. 

Dagbladet har Fredrikstad øverst, foran Egersund, men har plassert Bryne foran Arendal. Med andre ord tror Dagbladet at Arendal blir nummer fire. 

Avisen gir ikke videre til vurdering om hvorfor de plasserer Arendal Fotball der de gjør, men de er inne på alle nysigneringene. De trekker også frem at Kim André Madsen fra Asker skrøt veldig av Arendal etter treningskampen, generalprøven, sist lørdag. 

 

9,00 i odds

Bettingselskapet Nordicbet har også sine tips. I toppen har de Fredrikstad som klar favoritt, med Egersund på en like klar andreplass. 

Arendal er plassert på tredje, sammen med outsideren Brattvåg. 

Fredrikstad gir 1,85 i odds, mens Egersund gir 5,00. Arendal er satt til 9,00, sammen med Brattvåg. I en sending på på Nordicbets nettsted, nevner ikke deres ekspert Jahn Ivar "mini" Jakobsen Arendal i sin gjennomgang, men han trekker frem Bryne som sin favoritt til å utfordre de to høyest tippede lagene. 

 

Så gjenstår det å se hvem som får rett, eller om noen i det hele tatt får inn sine tips. Svaret har vi 26. oktober, sånn cirka klokka 14.45. 

Annonse fra Obos-ligaen: