Steinar Pedersen har tro på at Stian Debess kan utvikle seg til å bli en spennende Arendal-spiller de kommende årene.

To unggutter får proffkontrakt

To lokale unggutter har signert nye proffkontrakter med Arendal Fotball og blir dermed en del av A-stallen i 2019.

De to 19-åringene Stian Debess og Markus Håbestad signerte begge nye kontrakter denne uken. Dermed er ytterligere to viktige brikker på plass i A-stallen for 2019-sesongen. Steinar Pedersen har hatt som et klart mål at det skal være et innslag av lokale talenter i A-stallen den kommende sesongen. Stian og Markus er altså de to første som har kommet gjennom nåløyet. 

- Jeg er veldig glad for at klubben vil satse på meg. Nå er ambisjonen å fortsette utviklingen, både som fotballspiller og som person, sier Stian Debess som var en av de sentrale spillerne på juniorlaget som vant kretsmesterskapet i 2018. 

Han har over tid jobbet knallhardt og trent disiplinert og målrettet for å bli en stadig bedre fotballspiller. Det føler han at han nå får betalt for.

Vil jobbe hardt

- Jeg skal fortsette å jobbe hardt på hver eneste trening, og jeg har også fått klare arbeidsoppgaver av Steinar som bidrar til at jeg er mer bevisst på hva jeg må forbedre i mitt eget spill. De siste ukene har jeg trent fast med resten av A-stallen, og selv om det har vært fysisk beinhardt, så har det også vært veldig moro og inspirerende. De etablerte spillerne har også tatt veldig godt imot meg, og jeg føler at de har tro på meg. Det har vært viktig for meg, sier Stian Debess.

LokaleGutter-2
Markus Håbestad har hatt en veldig fin utvikling i løpet av høsten og nå ser han frem til fortsatt samarbeid med Steinar Pedersen i Arendal Fotball.

Samtidig har altså Markus Håbestad signert en ny kontrakt med Arendal Fotball. Unggutten fra Rykene signerte en halvårskontrakt da han kom til Arendal sist sommer, men han er altså enig med klubben om en ny avtale. Det er måljegeren veldig godt fornøyd med.'

- Det var veldig bra for meg å komme tilbake til Arendal, etter at jeg hadde slitt en periode i Start. Skader og andre forhold gjorde at jeg ikke fant tilbake til formen, men den perioden jeg har hatt i Arendal har fått ting tilbake på rett spor, sier 19-åringen.

Spennende klubb

- For meg er Arendal en veldig spennende klubb, og alt ligger godt til rette for at jeg kan utvikle meg som fotballspiller her. For min del var det bra å komme til en ny klubb sist sommer. Selv om jeg stort sett spilte juniorkamper og rekruttkamper i 4. divisjon, så bidro det til at jeg kom i stadig bedre form og fikk tilbake troen på meg selv. Kommende sesong håper jeg at jeg kan være blant dem som konkurrerer om å få spille A-kamper hver eneste serierunde. Det er i hvert fall ambisjonen. Jeg har alltid vært vant til å score mye mål, og jeg håper jeg kan bidra til det også for A-laget i Arendal den kommende sesongen, sier Markus Håbestad.

Annonse fra Obos-ligaen: