Jens Kristian Skogmo.

Tøff konkurranse på mange plasser

Endelig er Jens Kristian Skogmo klar for kamp igjen. En uke før seriestarten ser Arendal ut til å kunne stille en svært slagkraftig tropp når alvoret starter.

Det har vært en vinter preget av perioder med litt for få spillere på trening, fordi mange har slitt med småskader og sykdom i perioder. Men støtteapparatet rundt A-stallen har vært veldig bevisst på at det viktigste er å være kampklar i april - selv om du skulle miste et par treningskamper i februar og mars. Nå ser denne strategien ut til å ha lykkes. - I dag hadde jeg for aller første gang i år ikke en eneste spiller på behandlingslisten før trening, sier fysioterapeut Fredrik Nett. 

Kampklar

En av dem som er tilbake etter en lengre skadeopphold er Jens Kristian Skogmo. Den tidligere Start- og Follo-spilleren har slitt med betennelser i akillessene gjennom vinteren, men ro og god behandling har gitt resultater. Han melder seg kampklar allerede i lørdagens generalprøve mot Fredrikstad på Fredrikstad stadion.

Jens Kristian Skogmo på trening, april 2018.
Jens Kristian Skogmo er tilbake i full trening.

- Jeg begynner å nærme meg kampform, men trenger kanskje litt tid før jeg er 100 prosent der jeg bør være. Uansett gleder jeg meg til å komme igang. Det ser bra ut med troppen som helhet nå, sier Jens Kristian Skogmo som ikke har spilt treningskamp siden Arendal møtte Start i Sørlandshallen tidligere i vinter.

Avni må vente

Den eneste spilleren som ikke er aktuell for kamptroppen mot Fredrikstad lørdag er Avni Pepa. Han er i slutten av sin gjenoppbyggingsperiode etter prolapsen han pådro seg i fjor høst, men de siste ukene har  han hatt store fremskritt. Etter en samlet vurdering velger Mattias Andersson likevel å hvile den rutinerte forsvarsspilleren minst en uke til. - Avni har selv ønsket å vente litt, så vi vil fortsatt være tålmodige med ham. Men det er veldig fint å se fremgangen hans, sier Mattias Andersson.

I perioder har han vært litt bekymret i vinter, fordi det har vært færre spillere på treningsfeltet enn det han setter pris på. Nå ser dette ut til å være tilbakelagte problemer.

"Det er så mange som fortjener spilletid, og det er så mange som kan bidra til laget akkurat nå"

— Mattias Andersson, Arendal-trener

Veldig vanskelig uttak

- Det begynner å bli veldig vanskelig å ta ut laget. Jeg hadde bestemt meg for et par dager siden, men når jeg har sett på treningene nå så har jeg ombestemt meg igjen. Det er så mange som fortjener spilletid, og det er så mange som kan bidra til laget akkurat nå. Det er selvfølgelig slik en fotballtrener helst vil ha det, men det er likevel vanskelige valg som må tas. Akkurat slik jeg ønsker meg, smiler Arendal-treneren som gleder seg over at alt nå ser ut til å falle på plass før seriestart.

Og ikke minst: Gjennom lørdagens oppgjør mot Fredrikstad, som er storfavoritt til å rykke opp fra den andre avdelingen i Postnord-ligaen, så får Arendal også gode svar på hvor laget står akkurat nå.

 

Annonse fra Obos-ligaen: