Tungt tap mot Strømmen

Et hardtkjempende Arendal-lag måtte reise hjem fra Strømmen søndag kveld uten poeng. Nå rettes blikket mot Jerv neste helg.

Det har vært en svært tett uke for Arendal etter seieren mot Florø sist søndag. Onsdag var det cup-kamp mot FK Tønsberg som gikk til ekstraomganger og søndag var det altså ny seriekamp, borte mot Strømmen.

Kostet dyrt

Det hele ble ikke enklere av at cup-avansementet mot FK Tønsberg kostet dyrt, både i form av krefter og skader. Mange spillere fikk 120 minutter i beina - og i tillegg pådro både Marius Andersen og Fabian Ness seg skader som gjorde dem uaktuelle mot Strømmen. Marius Andersen har fått konstatert brist i et ribbein, mens Fabian Ness fikk en strekk i låret - trolig fordi han ikke var fullt restituert etter sin lange skadeperiode. Derfor var det heller ikke meningen at han skulle spilt mer enn maks 30 minutter i cupen, men siden kampen gikk til ekstraomganger så ble altså belastningen større enn forutsatt, og det kan altså ha ført til at han nå må vente enda noen uker før han er tilbake for fullt. Også Tobias Henanger spilte en halvtime mot FK Tønsberg - men han ble ikke vurdert 100 prosent spilleklar mot Strømmen.

Dette var altså bakteppet for et Arendal-lag som også måtte klare seg uten Viktor Lövgren og Steinar Berås, i tillegg til Aleksandar Corovic og Rasmus Lynge Christensen ennå er i en opptreningsperiode etter sine langtidsskader.

Strømmen-Arendal-2
Tung stemning i garderoben etter kampen mot Strømmen. Fra venstre Matias Fjeldal Olsen, Dejan Corovic, Sven Fredrik Stray, Petar Rnkovic og Wilhem Pepa.

Kompakt

Knut Tørum valgte derfor å møte Strømmen med en strategi om å ligge kompakt med lagdelene og stenge rom, samtidig som man ønsket å være effektive i overgangsspillet og utnytte ubalanse hos hjemmelaget.

Det førte til et kampbilde der Strømmen hadde ballen mest, men Arendal hadde stort sett god kontroll på det som skjedde på egen banehalvdel. Bakerst leverte Anders Gundersen nok engang en meget solid kamp, mens Sune Kiilerich og Sven Fredrik Stray sammen utgjorde en solid forsvarsblokk som midtstopperduo. Riktignok kom Strømmen til mange skudd og avslutninger, men sjelden fra posisjoner som representerte alvorlige utfordringer for Arendal-forsvaret.

Fremover i banen presenterte både Ylldren Ibrahimaj og Adnan Mohammad seg med glitrende enkeltprestasjoner, uten at noen av dem lykkes med å få den uttellingen alle som er glade i Arendal hadde unnet dem.

Ville mest

Etter en relativt åpen kamp frem til pause, så var det Strømmen som ville mest etter hvilen. Det var derfor ikke helt overraskende at det også var Strømmen som fikk uttelling i det 62. minutt, etter et velspilt angrep som ble avsluttet fra kort hold av Stian Rasch - uten at Anders Gundersen hadde noen som helst mulighet til å avverge scoringen.

Arendal forsøkte å komme tilbake, også ved å bytte inn Wilhem Pepa. Men i likhet med resten av Arendal-laget manglet han den siste skarpheten i avgjørende situasjoner, så heller ikke han klarte å få hull på byllen. Mot slutten av kampen var også Sune Kiilerich oppe som oppspillspunkt offensivt, uten at den danske giganten klarte å bli tungen på vektskålen.

Strømmen kunne dermed innkassere tre poeng - på samme måte som de gjorde sist helg da de kunne reise hjem med samme resultat fra Levermyr i Grimstad.

I nærheten

- Vi er igjen i nærheten, men vi får ikke frem den kvaliteten i de avgjørende situasjonene som kunne bidratt til at vi hadde fått poeng i denne kampen. Det viktigste for oss nå blir å nullstille, sørge for å restituere godt og jobbet målrettet mot Jerv-kampen neste helg. Da skal vi gjøre alt vi kan for at vi kan gå av banen med en vesentlig bedre følelse enn vi gjorde i dag, sier Arendal-trener Knut Tørum.

Strømmen - Arendal 1-0 (0-0)

  • Strømmen stadion

  • Tilskuere: 397

  • Mål: Stian Rasch (62. min)

  • Gule kort: Sune Kiilerich (Arendal), Thor Lange og Emil Sildnes (Strømmen)

  • Arendals lag:

  • Anders Gundersen

  • Matias Fjeldal Olsen, Sune Kiilerich, Sven Fredrik Stray, Dejan Corovic

  • Ylldren Ibrahimaj, Jakob Rasmussen, Tobias Olsvik (Ole Marius Håbestad 85. min)

  • Adi Markovic (Wilhem Pepa 68. min), Petar Rnkovic, Adnan Mohammad

Annonse: