Peter Wiik-Kovacs, Avni Pepa, Thompson Ekpe, Petar Rnkovic og Dejan Corovic forsøker alle å utfordre Åsane i lufta. Men fikk ikke uttelling.

- Vår svakeste prestasjon

Etter 0-1 mot Åsane på hjemmebane var trener Mattias Andersson helt ærlig: - Dette er vår svakeste prestasjon siden jeg kom til klubben.

Det er mye lettere å vinne fotballkamper hvis man er vant til å vinne fotballkamper. Og Arendal Fotball er akkurat nå langt ifra å være der. Søndagens oppgjør mot Åsane kunne gitt kontakt med lagene over streken og en følelse av å nærme seg trygg grunn. 

Slik ble det ikke.

Derimot ble det en gjentakelse av historien: marginene imot og et knepent tap.

Få lyspunkter

Det var veldig vanskelig å finne lyspunkter etter en kamp der fire nye spillere fikk sin debut på hjemmebane, samtidig som Hakeem Wilkinson fikk en etterlengtet debut i OBOS-ligaen etter at han kom inn for Wilhem Pepa midtveis i 2. omgang.

Prestasjonen var langt unna det potensialet dette mannskapet burde ha. Det presise svaret på hvorfor det ble slik, er det vanskelig å finne. Og svaret på det enda viktigere spørsmålet, som selvfølgelig er hvordan skal Arendal snu dette, er både enkelt og vanskelig på en gang: - Vi må fortsette å jobbe hardt på treningsfeltet. Jeg vet ikke hva som er årsaken til å vi ikke får frem det samme i kamp som vi ser på trening, men det finnes ikke noen annen mulighet enn å fortsette å jobbe med det som må bli bedre, sier han.

Tilfeldigheter

Og det som først og fremst må bli bedre er evnen til å skape målsjanser. I hvert fall store nok målsjanser til at de omsettes til mål. - Det er noen tilfeldigheter som gjør at vi opplever en corner som ruller på streken, mens Åsane lykkes med å score på ett av sine hjørnespark. Jeg må se situasjonene på nytt for å si noe om hvorfor dette skjer, sier Mattias Andersson.

Det er bare ett åpenbart lyspunkt han greier å identifisere etter et svært tungt tap: - Det er mange kamper igjen. Dette var tre tapte poeng, og selv om vi trengte de poengene, så kommer det mange flere muligheter. Det er ikke for sent å snu dette, sier han.

Se sammendrag av kampen her:

Arendal - Åsane 0-1 (0-0)

 • Myra stadion

 • Tilskuere: 448

 • Dommer: Bjørn Hansen, Kolbotn

 • Mål: 0-1 (Kristoffer N. Stephensen, Åsane, 57. min)

 • Gult kort: Petar Rnkovic, Arendal (90. min)

 • Arendals lag:

 • 12 Anders Gundersen

 • 2 Matias Fjeldal Olsen 6 Avni Pepa 7 Petar Rnkovic 3 Dejan Corovic (25 Anders Hella, 78. min)

 • 10 Jakob Rasmussen 11 Ylldren Ibrahimaj 17 Thompson Unachi Ekpe

 • 9 Wilhelm Pepa (22 Hakeem Wilkinson, 72. min) 16 Vlatko Lazic (20 Adi Markovic, 57. min) 39 Peter Kovacs

Annonse fra Obos-ligaen: