Bård Sterk-Hansen ser frem til at Arendal Fotball kan flytte all aktivitet tilbake til Norac stadion når snøen er borte!

Nå har vår-ryddingen startet!

Det er trolig ennå noen uker til Norac stadion er sesongklar - men torsdag ettermiddag begynte kommunens jobbet med å frese banen fri for snø.

Fredag kl 1600 er det klart for lokaloppgjør mot Jerv - og den kampen må altså spilles på Myra. 

- Vi gleder oss veldig til å komme tilbake til Norac stadion, men vi må smøre oss med noe tålmodighet ennå. I driftsmodellen for anlegget er det lagt til grunn at banen ikke skal brøytes når det er snø, og det har vi tilpasset oss. Dessverre har vi fått både kuldegrader og snø i mars, og dermed kommer vi nok senere igang med å flytte tilbake til Norac stadion fra "vinteropplaget" på Myra, konstaterer daglig leder Bård Sterk-Hansen.

Klager ikke

Han ser likevel ingen grunn til å klage:

- Vi er veldig godt fornøyd med samarbeidet vi har med Arendal kommune. Vi synes kommunen strekker seg langt og gjør det beste de kan for at fotballen i byen skal få så gode baneforhold som mulig, understreker Sterk-Hansen.

Årsaken til at Norac stadion ikke brøytes vinterstid er i hovedsak knyttet til økonomi. Dersom banen brøytes gjennom hele vinteren, så øker slitasjen på kunstgresset betydelig. I tillegg kreves det ekstra investeringer i brøyteutstyr, og det kan også være betydelig energikostnader til lys og undervarme gjennom en hel vinter.

Økt kapasitet

- For Arendal Fotball er det ikke noe stort problem at vi må ha base på Myra i vintermånedene. Det mest beklagelige med at banen er vinterstengt er at andre klubber i kommunen sliter med å ha tilstrekkelig tilgang på gode treningsforhold om vinteren. Derfor er det nok behov for større kapasitet med vinteråpne baner i Arendal, men det må til syvende og sist være opp til kommunen som eier anleggene å avgjøre hvilke prioriteringer de har mulighet til å gjøre, sier Bård Sterk-Hansen.

Annonse: