Fabian Ness scoret mot Ranheim, men det holdt ikke - denne gangen heller.

Vi kommer tilbake!

Selv om Arendal hadde gjort jobben på hjemmebane - og samtidig fått hjelp av Mjøndalen, så ville det ikke vært nok til å redde kvalifiseringsplassen. Neste sesong spiller Arendal Fotball i 2. divisjon.

Årets siste seriekamp oppsummerer egentlig debutsesongen i OBOS-ligaen: Arendal scoret først og var gode i innledningen av kampen. Likevel endte det 1-2 mot et Ranheim-lag som nå skal spille kvalifisering for opprykk til Eliteserien.

Ikke gode nok

- Vi spiller egentlig en god kamp, og vi skaper også mange målsjanser. Det er likevel ikke godt nok når vi ikke lykkes med å omsette gode prestasjoner til tellende resultater. Til syvende og sist handler det ikke om marginer og uflaks. Vi har ikke vært gode nok, konstaterer Mattias Andersson etter enda et nederlag på hjemmebane.

Han visste det var en veldig bratt oppoverbakke som måtte bestiges, dersom søndag 5. november skulle skrives inn med gullskrift i den lokale fotballhistorien. For det var først og fremst syltynn teori og regneferdigheter på høyt nivå som holdt liv i et slags håp om at det likevel kunne gå: Både Elverum og Fredrikstad måtte tape på hjemmebane - og Arendal måtte forbedre målforskjellen med ni mål sammenlignet med Elverum. Det går naturligvis an å regne seg frem til at det kan være mulig - men det er enda vanskeligere å levere fotballprestasjoner som kan gjøre slike scenarier virkelige.

Umulig regnestykke

Og så lenge Fredrikstad - med ny vikartrener innleid for sesonginnspurten - gjorde sin del av jobben hjemme mot Sandnes Ulf, så var heller ikke regnestykket mulig å få til. Dermed var det bare æren det til syvende og sist handlet om, men heller ikke den ble reddet på målstreken. Derfor rykker Arendal ned til 2. divisjon - og sesongen sett under ett har det vært veldig lite som tilsier noe annet enn at tabellen faktisk forteller sannheten: Denne utgaven av Arendal Fotball har ikke vært gode nok til å etablere seg på nivå 2 i norsk fotball.

Likevel mener Mattias Andersson at det er all mulig grunn til å møte 2018 med optimisme og tro på at det er mulig å komme tilbake til norsk toppfotball i løpet av kort tid:

- Rammebetingelsene for å skulle lykkes med det er veldig gode. Mye er på plass, både når det gjelder anlegg, fasiliteter, organisasjon og spillerstall. Men vi må bli bedre enn vi har vært i år dersom vi skal være gode nok til å rykke rett opp igjen, sier han.

Rett opp igjen

Men Mattias Andersson har full støtte i klubbledelsen på at målet for 2018 skal være opprykk: - Vi skal opprettholde satsingen på et bra nivå, og målet er naturligvis å rykke rett opp igjen, sier styreleder Jan Sigurd Otterlei.

De kommende ukene skal brukes til å evaluere sesongen og identifisere hva som må gjøres bedre i 2018. Dette handler både om treningshverdagen, de sportslige rammene, klubbdrift og spillerlogistikk.

- Nå tar vi en uke fri og starter opp igjen treningene fra 13. november. Resten av måneden vil vi bruke til å legge planer for neste sesongen, samtidig som vi vil vurdere aktuelle spillere. Dette kan være både prøvespillere og lokale talenter som kan bli viktige i den videre satsingen, sier Mattias Andersson.

Store deler av årets Arendal-stall har kontrakter for neste sesong, slik at stammen i spillerstallen for 2018 allerede er klar.

Arendal - Ranheim 1-2 (1-1)

  • Norac stadion, 513 tilskuere

  • Mål: 1-0 (Fabian Stensrud Ness, 19. min), 1-1 (Mads Reginiussen 38. min), 1-2 (Mads Reginiussen 54. min)

  • Gule kort: Thompson Unachi Ekpe (Arendal), Ylldren Ibrahimaj (Arendal), Fabian Stensrud Ness (Arendal), Jakob Rasmussen (Arendal). Jakob Talmo Tromsdal (Ranheim), Christian Eggen Rismark (Ranheim)

  • Arendals lag:

  • 1 Jostein Aaland

  • 16 Vlatko Lazic (3 Dejan Corovic 81. min), 13 Sune Kiilerich, 6 Avni Pepa, 20 Adi Markovic

  • 25 Anders Hella (26 Lars Kilen 81. min), 17 Thompson Unachi Ekpe (5 Tobias Henanger 50. min), 10 Jakob Rasmussen, 8 Rasmus Lynge Christensen

  • 11 Ylldren Ibrahimaj

  • 19 Fabian Stensrud Ness

Annonse fra Obos-ligaen: