Steinar Pedersen instruerer på Norac stadion.

- Vi må gjøre jobben selv

Steinar Pedersen innrømmer det er en utfordring, men han liker den: Det har aldri vært tøffere konkurranse om plassene enn akkurat nå.

- Det er vanskelig og utfordrende, ikke bare å ta ut laget, men også hvem som skal være med i troppen til kampene akkurat nå, sier Arendal-trener Steinar Pedersen.

Det er knivskarp kamp om plassene i de fleste posisjoner og foran mandagens hjemmemøte med Vålerenga 2 kan trenerteamet glede seg over at både Sune Kiilerich og Jens Kristian Skogmo er meldt kampklare. Men etter en serie med svært gode prestasjoner, ikke minst defensivt, så er er det ingen selvfølge at to av de mest rutinerte spillerne i Arendal-troppen går rett inn på laget igjen etter skadeperioden.

- Begge er med i troppen mot VIF 2, bekrefter Steinar Pedersen. Men om de går inn i startelleveren blir ikke kjent før før kl 1800 mandag - en time før kampstart.

Fem strake seire

Arendal står nå med fem strake seire og har fått kontakt med topplagene i avdelingen. Lørdag avga alle lagene foran Arendal på tabellen poeng. Det betyr at seier mot VIF 2 vil innebære at Arendal kommer enda nærmere å være en utfordrerposisjon i kampen om direkte opprykk eller kvalifiseringsspill etter sesongslutt.

Steinar Pedersen vedgår at han registrerte at Skeid tapte mot KFUM lørdag, samtidig som Hødd og Egersund spilte uavgjort. Men han understreker at resultatene i andre kamper er helt underordnet Arendals egne resultater.

- Vi kan ikke påvirke hva de andre gjør, vi kan bare registrere resultatene de får. Det hjelper ikke oss dersom vi ikke gjør jobben selv, slår han fast og minner om at det har liten hensikt å spekulere på hvordan sluttabellen vil bli. - Det viktigste for oss er det kortsiktige bildet - og akkurat nå er det å være gode mot Vålerenga 2, fastslår han.

Må gjenskape gode prestasjoner

Det er ingen tvil om at Arendal har funnet høstformen de siste serierundene. Men hver eneste serierunde er en ny utfordring.

- Vi er inne i en god periode. Kunsten er å få slike perioder til å vare. Det kan vi bare lykkes med om vi klarer å gjenskape gode prestasjoner. Det krever at vi går til hver eneste kamp med samme konsentrasjon, tilstedeværelse som vi har hatt i de foregående kampene, samtidig som vi innsats og hardt arbeid må være grunnlaget. Dersom vi lykkes med dette, lykkes vi også med å gjenskape gode prestasjoner, sier Steinar Pedersen.

"Vi er inne i en god periode. Kunsten er å få slike perioder til å vare"

— Steinar Pedersen, hovedtrener

Arendal-treneren tar uansett ikke lett på oppgaven, for det unge VIF-laget har vist at de kan slå fra seg. Så sent som forrige serierunde spilte de uavgjort mot serieleder Hødd - og det etter at kampen kontroversielt nok ble flyttet og spilt før Eliteserie-runden. Dermed måtte VIF stille med et rent juniorlag, men det var altså godt nok til å klare ett poeng mot serielederen, og ifølge rapportene var det både overtidsflaks og ekstremt godt keeperspill som berget det ene poenget for Hødd.

Uansett godt lag

- Det eneste vi vet om Vålerenga 2 er at de uansett kommer med et godt lag. Om det er sultne juniorer eller etablerte Eliteserie-spillere som fyller de siste posisjonene er ikke avgjørende. De kommer til å være gode uansett, konstaterer Steinar Pedersen som likevel innrømmer at Arendal gjerne vil være favoritter på hjemmebane.

- Vi har hatt en god uke etter at vi vant mot KFUM forrige helg. Vi har både fått hentet oss inn og samtidig fått trent godt. Jeg synes det har sett bra ut på treningsfeltet, både når det gjelder energinivå og tilstedeværelse.

Vif2-1

Arendal nærmer seg altså en skadefri tropp. Avni Pepa og Rasmus Lynge Christensen er riktignok ikke aktuelle for troppen mandag, men begge trente med resten av laget på deler av økten søndag.

- Avni kan være aktuell allerede neste helg, mens Rasmus trenger litt lengre tid for å være kampklar. Men det ser veldig bra ut nå når det gjelder skader og fysisk form, mener Steinar Pedersen.

Se videointervju med Steinar Pedersen her

Troppen mot VIF 2

  • Keepere: Grzegorz Flasza, Mikkel Hasling

  • Jens Kristian Skogmo, Adi Markovic, Philip Aukland, Petar Rnkovic, Wilhem Pepa, Jakob Rasmussen, Preben Skeie, Sune Kiilerich, Pape Paté Diouf, Kim Kvaalen, Thompson Ekpe, Fabian Stensrud Ness, Stian Michalsen, Anders Hella, Conrad Wallem

Annonse fra Obos-ligaen: