Mathias Skjævestad fra Grane fikk prøve seg på A-lagets trening 13. mai. Han får ros av keepertrener Bjørge Fedje.

15-åring fra Grane viste seg frem på Arendal-trening

Mathias Skjævestad er konfirmant i år. Alderen til tross, så fikk han onsdag vise seg frem på A-treninga til Arendal Fotball.

Han er bare 15 år gammel, Granes lovende keeper Mathias Skjævestad. Denne sesongen spiller han for G15-laget til Grane. Overgangen til å få prøve seg på trening med førstelaget til Arendal Fotball er stor. 

Men selv om det var en smånervøs Mathias som møtte til sin første trening med Arendal Fotball, så var det også en unggutt uten så mye respekt som skred til verket. I løpet av treningen fikk han vist flere ganger at han er en lokal gutt som det er verdt å holde øye med i årene som kommer. 

Høyere nivå

Treningene til Arendal Fotball gjennomføres uten kontakt som følge av korona-pandemien. Dermed er det smått med spillsekvenser på treningene om dagen. Men det skytes flittig likevel. 

Selv synes Mathias at det var spennende å få prøve seg sammen med Arendal Fotball, et nivå han knapt hadde drømt om å få kjenne på. 

- Dette var gøy, veldig morsomt å få prøve seg her, smiler han. 

- Nivået er langt høyere og skuddene langt hardere enn det jeg er vant med, men det var gøy likevel. Synes det er positivt at Arendal Fotball følger med og gir meg en slik mulighet, legger han til. 

Får mye skryt

Keepertrener for Arendal Fotball, Bjørge Fedje, likte godt det han så av den unge keeperen. 

Han er blitt kjent med 15-åringen gjennom landslagsskolen og han har spilt flere kretskamper for NFF Agder i sin årsklasse. Skjævestad har også vært med på fotballforbundets talentleir i Porsgrunn. 

- Mathias gjorde et veldig godt inntrykk i dag. Det er en spennende keepertype vi har med å gjøre, som har stort potensial. Nå åpnet det også seg en mulighet for oss til å invitere ham på trening med oss. Han er en keeper jeg kommer til å følge veldig godt med på i tiden som kommer, forklarer Arendal Fotballs keepertrener, som legger til: 

- Jeg er veldig glad for det samarbeidet vi har med Grane som gjør at vi kan følge slike lovende spillere som Mathias! 

Annonse fra Obos-ligaen: