3-0 seier i generalprøven

Etter to kamper der Arendal har måttet gå målløse av banen løsnet det i generalprøven mot Egersund.

Kampen som opprinnelig skulle ha blitt spilt på Norac stadion ble på fredag bestemt flyttet til Hisøy når det ble klart at Norac stadion ikke ville kunne gi gode nok forhold for fotball etter snø og kulde de siste dagene. Hisøy IL stilte velvillig sitt bane til disposisjon på kort varsel.

Egersund er i likhet med Arendal av mange tippet helt i toppen av PostNord-ligaen avdeling 1. Egersund kom stinne av selvtillit til Hisøy etter en overbevisende 4-1 seier mot Sandnes Ulf på onsdag, i det som var OBOS-ligalaget sin generalprøve. Arendal på sin side hadde gått målløse av banen i de to siste kampene mot Skeid og Ørn Horten.

I første omgang hadde Arendal mye ball på EIK sin halvdel, uten at det ble skapt mange målsjanser. Men de få farlighetene som kom var det Arendal som stod for. Nærmest kom Sander Lille-Løvø når han var først på et innlegg fra Jonas Fredriksen etter 41 minutter, men avslutningen fra fem meter under tett press fra en EIK-forsvarer gikk like over mål.

I andre omgang fortsatte Arendal å dominere ballbesittelsen, men nå ble det også skapt flere situasjoner foran EIK-målet. 1-0 kom i det 55. minutt etter et fancy "Rabona"-innlegg fra Sebastian Remme Berge som finner Ole Marius Håbestad på bakerste stolpe. Fra to meters hold er Håbestad suveren i duellen med EIK-forsvareren og stanger inn ledermålet. Tjue minutter senere var det duket for nok en Håbestad-scoring. Et gjennomspill fra Jonas Fredriksen ble silkemykt tatt ned før den ble chippet over en utrusende keeper. Det siste målet for kampen ble scoret av Sander Lille-Løvø som førte ballen fra egen halvdel før han satte ballen i mål fra 18 meter.

Arendalstrener Roger Risholt var svært fornøyd med det han så fra laget sitt mot EIK:

- En veldig solid kamp av oss. Vi slipper et godt EIK-lag til svært lite sjanser, og i andre omgang eier vi kampen fullstendig.

2. påskedag skal begge lag i aksjon med bortekamper i seriespillet. Arendal møter Kjelsås, mens EIK møter Vard Haugesund.

Arendal Fotball - Egersunds IK  3-0 (0-0)
Hisøy Kunsgress
Mål: 1-0 Ole Marius Håbestad (55), Ole Marius Håbestad (75), Sander Lille-Løvø (92)