- Alle forutsetninger er på plass!

Steinar Pedersen er optimist. Han har fått de svarene han ønsket seg fra spillerstallen. - Vi gleder oss til å komme igang, slår han fast.

Når årets 2. divisjon sparkes igang på Norac stadion kl 1745 lørdag ettermiddag, så får vi de første svarene som kan indikere hvor gode Arendal blir i år. Stemingen internt i spillergruppen er preget av både forventning, selvtillit og utålmodighet etter å komme igang.

30 prosent bedre

- Jeg mener vi er minst 30 prosent bedre enn i fjor, sier Avni Pepa. Stopperveteranen, med A-landslagskamper for Kosovo på CVen, er blant dem som ser frem til seriestart med større optimisme og forventning enn noensinne. 

- Vi er mye bedre trent, vi har en bedre stall og vi har også en helt annen mental styrke i laget. Nå samler vi oss og tar i et ekstra tak om vi ikke får kampene inn i akkurat det sporet vi ønsker oss. I fjor ga vi for fort opp når noe gikk imot oss, sier Avni Pepa.

"Vi blir gode"

Rasmus Lynge Christensen er enig. - Vi har trent ekstremt tøft gjennom vinteren, og ingen skal ta oss på den fysiske formen. Vi har også veldig mange gode spillere i alle posisjoner, så alt tyder på at vi skal bli gode i år, mener den elegante dansken som har blitt brukt i en mer offensiv rolle i treningskampene i vinter. - Det er en forandring, men jeg trives med å spille mer sentralt i angrepet, sier han.

Steinar Pedersen er glad for at spillerne er minst like offensive og optimistiske som han selv. - De har lagt ned en fantastisk jobb gjennom vinteren. Vi er godt rustet, på alle måter. Faktisk har vi kommet lenger i utviklingen enn jeg hadde trodd da vi begynte oppkjøringen allerede i november, sier Arendal-treneren.

Må levere på banen

Han er imidlertid også klar på at det ikke hjelper å være godt forberedt, dersom man ikke gjør jobben også når alvoret begynner.

"Vi er mye bedre trent, vi har en bedre stall og vi har også en helt annen mental styrke i laget"

— Avni Pepa

- Vi må levere på banen. Det er bare det som teller. Det er bra at vi har troen på det vi har gjort, men vi må bevise gjennom prestasjoner, fastslår han.

Stjørdals-Blink har vist seg å være en tøff motstander for Arendal. I fjor ble det tap på hjemmebane (etter at Arendal ledet 2-0 da det var spilt 85 minutter). På bortebane fikk Arendal revansje og vant 1-0, men da hadde man virkelig marginene på sin side. Blant annet reddet Grzegorz Flasza et straffespark i den kampen.

Mange fra Ranheim

I fjor berget de plassen i siste serierunde, men eksperter tipper trønderlaget nærmere midten av tabellen i år. De har en rekke spillere med fortid i Ranheim - flere av dem er på lån. Det betyr altså spillere med toppfotballreferanser og en svært god fotballoppdragelse.

Tradisjonelt spiller de "rosenborgsk" 4-3-3 - og de har flere offensive spillere med med kvaliteter til å avgjøre tette kamper.

Alt tyder på at vi får en fartsfylt, jevn og offensiv seriestart på Norac stadion lørdag ettermiddag.

Billetter kan du kjøpe på forhånd her!

Bilder fra fjorårets oppgjør mot Stjørdals-Blink

Annonse: