Peder Nersveen trives i Arendal.

- Alle trekker i samme retning

Med tre strake seire i serien, har Peder Nersveen fått en perfekt start på Arendal-karrieren. Kvalitet i alle ledd og godt samhold i laget er forklaringen på den gode poengfangsten, mener han.

Lørdag er det klart for årets andre hjemmekamp på Norac stadion. Det er Vard Haugesund som kommer på besøk, et lag som har vært en svært positiv overraskelse til nå denne sesongen.

De sjokkerte ekspertene ved å vinne 4-1 mot Egersund (EIK) i første serierunde. I neste serierunde vant de hele 4-0 mot RBK 2 i Trondheim, og de toppet derfor tabellen da de forrige helg tok imot Sotra hjemme i Haugesund. Tross Vard-dominans i store deler av kampen, var det Renate Blindheims Sotra-lag som vant 1-0 i Haugesund.

Vi har en intensitet i spillet som de andre lagene vi har møtt ikke har vært i nærheten av

— Peder Nersveen, midtbanespiller

Dermed er Vard tre poeng bak Arendal før denne runden. Det er ingen grunn til å tvile på at Haugesund-laget har lyst til å revansjere det de opplevde som et unødvendig hjemmetap sist.

Lærdommen fra Levanger

Men Peder Nersveen tror Vard får en tøff oppgave i Arendal. Det ønsker i hvert fall han å bidra til.

- Vi har startet bra fordi vi har en intensitet i spillet som de andre lagene vi har møtt ikke har vært i nærheten av, mener midtbanespilleren som kom til Arendal fra Runavik på Færøyene før denne sesongen. Tidligere har han spilt i blant annet Elverum og HamKam.

Peder Nersveen mener samtidig at Arendal fikk med seg mer enn bare tre poeng fra Levanger sist helg. - Vi lærte mye av andreomgangen. Det var vår dårligste omgang til nå denne sesongen, og det viktigste vi må forbedre er å ta vare på ballen når vi vinner den. Vi skal ikke bli spilt så lave over tid, slik som vi opplevde mot Levanger. Jeg regner med at det blir en helt annerledes kamp mot Vard på lørdag, slår han fast.

27-åringen har funnet seg godt til rette i Arendal, både på og utenfor banen. Han trives i byen - og han trives med sørlandssommeren, selv om det værmessig ikke har vært bare solskinnsdager de siste ukene. Fotballmessig har det imidlertid vært bortimot perfekt for ham å komme til byen og spillergruppen som Steinar Pedersen har satt sammen.

Sterkt samhold

- Sammenlignet med andre klubber jeg har spilt i, så opplever jeg at dette laget kjenntegnes av spesielt godt samhold. Alle drar i samme retning. Jeg tror det også er et kjennetegn ved lag som gjør det godt. I tillegg har vi kvaliteter i laget som gjør at vi kan stå bra bakover, samtidig som vi spiller god, offensiv fotball, sier han.

Peder Nersveen

  • Født: 3. desember 1992

  • Posisjon: Sentral midtbane

  • Draktnr: 8

  • Tidligere klubber: Elverum, HamKam, Runavik (Færøyene)

Peder Nersveen mener også det er en spillergruppe som holder jevnt høy kvalitet i alle posisjoner:

- Vi er sterke over hele elleveren. Samtidig har vi enkeltspillere som scorer mål og tabellen viser at vi har tettet igjen bakover. Et solid defensivt fundament er jo grunnleggende for lag som ønsker å komme høyt opp på tabellen, sier han.

Foreløpig er Arendal den eneste klubben som ikke har sluppet inn baklengsmål i obligatoriske kamper denne sesongen. Det er ikke tilfeldig, ifølge midtbanespilleren. - Vi har vært selvfølgelig vært heldige i enkeltsituasjoner, men det er ikke tilfeldig at vi ikke har sluppet inn mål. Vi slipper til svært få sjanser imot, og det er alltid en viktig kvalitet, påpeker Peder Nersveen.

K P
3 Vard Haugesund 4 9
4 Arendal 4 9
5 Asker 4 8
6 Egersund 4 6

Rutine og kvalitet

Selv håper han å kunne bidra med viktig rutine fra norsk 2. divisjon og dermed også bidra til å løfte lagets prestasjoner ytterligere.

- Jeg vet hva som kreves for at vi skal gjøre det godt, og håper at jeg har ferdigheter både offensivt og defensivt som kan hjelpe laget. Jeg ser på meg selv om en allrounder som har viktige kvaliteter både i duellspillet og posisjonsspillet. Slik håper jeg å kunne bidra til å styre mye av spillet fra midtbanen.

Peder Nersveen lover at det er en motivert og svært energisk spillergruppe som gleder seg til lørdagens oppgjør mot Vard.

- Vi skal fortsette med det vi allerede har vist at vi kan. Vi har høy temperatur på treningsfeltet som er preget av både energi og intensistet. Det er ikke bare smil på treningene, men det skal det heller ikke være, mener Peder Nersveen.


Annonse fra Obos-ligaen: